Fri. May 7th, 2021

Tips για online και offline αγορές στο super market

Οι επισκέψεις στο super market για τις αγορές των προϊόντων που χρειάζεται ένα νοικοκυριό, για άλλους είναι μια συνήθεια μηνιαία ενώ για άλλους εβδομαδιαία ή και συχνότερη, όπως για παράδειγμα καθημερινή. Η συχνότητα των επισκέψεων στο super market εξαρτάται από τα χαρακτηριστικά του νοικοκυριού. Ένα άτομο που ζει μόνο του για παράδειγμα, δεν έχεις τις ίδιες ανάγκες με μια πολυμελή οικογένεια με μικρά παιδιά. Στις μέρες μας όπου όλα είναι πιο δύσκολα στον οικονομικό τομέα, πρέπει και οι αγορές από το super market να γίνονται έξυπνα, ώστε να μην «πετάει» κανείς τα χρήματά του άσκοπα αλλά και για να γίνεται η διαδικασία των αγορών όσο γίνεται πιο εύκολα και γρήγορα. Ας μην ξεχνάμε πως ούτε ο χρόνος περισσεύει. Παρακάτω, κάποια tips για online και offline αγορές από το super market.

Tips για online αγορές από το super market

Οι online αγορές στο super market είναι σωστή ευλογία για όλους εκείνους που δεν έχουν χρόνο να πάνε στο super market λόγω της απαιτητικής καθημερινότητάς τους. Πολλές φορές όταν πηγαίνουμε αγχωμένα και βιαστικά για ψώνια στο super market, καταλήγουμε με ένα καλάθι αγορών ασύμφορο. Ή δεν θα έχει όσα πραγματικά χρειαζόμαστε ή θα έχει προϊόντα που δεν μας συμφέρουν οικονομικά, αφού αν είχαμε χρόνο να κοιτάξουμε λίγο καλύτερα τα ράφια, θα βρίσκαμε πιο συμφέρουσες προσφορές.

–Αποθηκεύστε την ηλεκτρονική διεύθυνση του e–shop στα αγαπημένα σας

Αποθηκεύοντας την ηλεκτρονική διεύθυνση του e-shop στα αγαπημένα σας, καταφέρνετε να αποκτήσετε τη συνήθεια να ρίχνετε μια ματιά καθημερινά στις προσφορές του super market και να σημειώνετε τι θέλετε από όλα αυτά τα προϊόντα. Πολλές φορές έχουμε στο μυαλό μας μια αγορά που δεν επείγει –όπως για παράδειγμα ένα ριχτάρι για τον καναπέ μας- και δεν την πραγματοποιούμε άμεσα, αφενός γιατί δεν είναι επείγουσα, αφετέρου γιατί θέλουμε να κάνουμε μια έρευνα αγοράς. Κοιτάζοντας τις προσφορές καθημερινά, μπορεί να πέσουμε πάνω σε ένα αντίστοιχο προϊόν και να γλιτώσουμε με αυτόν τον τρόπο και χρήματα και χρόνο.

-Φτιάξτε λίστες

Οι online αγορές από το super market μας επιτρέπουν να δημιουργήσουμε λίστες με τα καθημερινά, τα εβδομαδιαία ή τα μηνιαία ψώνια μας. Κάπως έτσι, αν υπάρχουν προϊόντα που χρειαζόμαστε ανά συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα, μπορούμε απλώς να έχουμε έτοιμες τις λίστες και να βάζουμε απευθείας την παραγγελία χωρίς να χάνουμε χρόνο αναζητώντας τα προϊόντα κάθε φορά από την αρχή. Αυτό είναι και το νόημα της αποθήκευσης των πιο πρόσφατων παραγγελιών. Για παράδειγμα κάθε εποχή έχουμε ανάγκη από συγκεκριμένα τρόφιμα. Τι καλύτερο από το να τα έχουμε αποθηκευμένα!

-Νωπά προϊόντα και φρέσκα λαχανικά τη στιγμή που τα θέλετε

Αν έχετε οικογενειακό προγραμματισμό για το μενού της εβδομάδας, μπορείτε να παραγγέλνετε από την προηγούμενη μέρα τα υλικά που θα χρειαστείτε την επόμενη. Ορίστε την άφιξή τους λίγη ώρα μετά την επιστροφή σας στο σπίτι από τη δουλειά και θα έχετε όλα τα υλικά σας –λαχανικά, ψάρι, κρέας, γαλακτοκομικά- στην πιο φρέσκια εκδοχή τους. Με αυτόν τον τρόπο ξέρετε πως ό,τι χρησιμοποιείτε στην κουζίνα σας, είναι φρέσκο και καλύτερο από το αποθηκευμένο για μέρες στα ράφια του ψυγείου σας.

-Τσεκάρετε το τελικό σας ποσό για να γλιτώσετε τα έξοδα αποστολής

Ένα ακόμη θετικό των online αγορών από το super market είναι πως μπορείτε να τσεκάρετε κάθε τόσο το καλάθι σας για να δείτε πού βρίσκεστε ώστε να μην πληρώσετε και τα έξοδα αποστολής. Είναι προτιμότερο να προσθέσετε κάτι ακόμη που θα χρειαστείτε στο μέλλον –προφανώς κάτι που δεν χαλάει- ώστε να συμπληρώσετε το ποσόν και να αποφύγετε να πληρώσετε και τα επιπλέον έξοδα αποστολής.

-Ιδέες κι άλλες ιδέες

Και φυσικά μην ξεχνάτε πόσο πολύτιμες είναι κάποιες ιδέες που μπορείτε να πάρετε από τα e-shops των super market. Αρκετά από αυτά έχουν πρωτότυπες συνταγές μαγειρικής, διατροφικά tips και κυρίως σας ενημερώνουν για το ποια προϊόντα και τρόφιμα πρέπει να καταναλώσετε ανάλογα με την εποχή. Πολύτιμο, αφού είναι όλα συγκεντρωμένα και δεν χρειάζεται να ψάχνετε για ώρες σε βιβλία ή στο Διαδίκτυο.

Tips για offline αγορές από το super market

Η συνήθεια της επίσκεψης στο super market για αρκετούς είναι μια ευχάριστη χαλαρωτική βόλτα. Τους αρέσει να γνωρίζουν νέα προϊόντα και να γεμίζουν το καλάθι τους με έξυπνες αγορές και προσφορές.

-Μην πηγαίνετε για ψώνια βιαστικά και αγχωμένα

Αν πηγαίνετε για ψώνια κάτω από μεγάλη πίεση το πιο πιθανό είναι να αγοράσετε πραγματικά ό,τι βρείτε μπροστά σας. Πράγματα που δεν χρειάζεστε στην πραγματικότητα και τα οποία ή θα χαλάσουν στο ψυγείο ή θα μείνουν για καιρό στα ντουλάπια σας. Στο super market πρέπει να πηγαίνει κανείς χαλαρός και με διάθεση να ψωνίσει ήρεμα αυτά που χρειάζεται. Και εδώ ερχόμαστε στο κεφάλαιο «λίστα»… Βεβαίως και δεν είστε ρομπότ, εννοείται πως έχετε δικαίωμα να αγοράσετε και ό,τι σας κάνει να νιώθετε καλά, προτεραιότητά σας όμως πρέπει να είναι η λίστα που περιλαμβάνει τα προϊόντα που έχετε ανάγκη. Πρώτα αυτά και μετά τα υπόλοιπα.

-Οργανώστε το οικογενειακό εβδομαδιαίο μενού

Δεν φαντάζεστε πόσο χρήσιμο είναι και πόσο θα σας γλιτώσει από περιττά έξοδα, αν το βράδυ της Κυριακής σημειώσετε το οικογενειακό μενού της εβδομάδας και μαζί τη λίστα των προϊόντων και υλικών που χρειάζεστε. Αγοράζετε όλα όσα σας λείπουν, βάζοντας αστεράκι σε εκείνα που πρέπει να είναι πιο φρέσκα. Για παράδειγμα, αν σκέφτεστε να φτιάξετε ψάρι την Πέμπτη, καλό θα είναι να μην το συμπεριλάβετε στα ψώνια της Δευτέρας.

-Μην έχετε εξάρτηση από τις προσφορές

Προσπαθήστε όσο γίνεται να υπολογίζετε σωστά τα πράγματα. Πολλές φορές κάτι που είναι σε προσφορά, δεν σας είναι απαραίτητο. Αν η προσφορά σε αλεύρι για παράδειγμα σημαίνει ότι θα πρέπει να πάρετε 6 κιλά αλεύρι όταν οικογενειακώς καταναλώνετε μισό κιλό αλεύρι τον μήνα, αντιλαμβάνεστε ότι δεν έχει νόημα να στοκάρετε το αλεύρι για έναν ολόκληρο χρόνο! Ομοίως πρέπει να προσέξετε τις προσφορές προϊόντων που μπορεί ήδη να έχετε. Το ότι κάτι είναι σε προσφορά δεν σημαίνει απαραίτητα και ότι το έχετε ανάγκη.

Κάνε σήμερα εγγραφή στο newsletter του commerce.gr και ενημερώσου άμεσα για όλα τα νέα της αγοράς.

    Σε συνεργασία με το


    Ενημερώσου άμεσα και καθημερινά με όλα τα νέα της αγοράς, γρήγορα, με τα νέα που σε ενδιαφέρουν. Περισσότερα από 3000 μέλη μας ακολουθούν καθημερινά κάθε πρωί με το βασική ενημέρωση και ένα update το απόγευμα της ίδιας ημέρας.