Wed. Sep 28th, 2022

Tips για να μην σπαταλάτε τα χρήματα σας στα μαγαζιά

Κάνε σήμερα εγγραφή στο newsletter του commerce.gr και ενημερώσου άμεσα για όλα τα νέα της αγοράς.

  Σε συνεργασία με το


  Ενημερώσου άμεσα και καθημερινά με όλα τα νέα της αγοράς, γρήγορα, με τα νέα που σε ενδιαφέρουν. Περισσότερα από 3000 μέλη μας ακολουθούν καθημερινά κάθε πρωί με το βασική ενημέρωση και ένα update το απόγευμα της ίδιας ημέρας. 

  Μια καθημερινή επίσκεψη στο σούπερ μάρκετ μπορεί να σας οδηγήσει να ξοδέψετε αρκετά παραπάνω χρήματα από όσα αρχικά υπολογίζατε, ειδικά τη στιγμή που τα καταστήματα είναι με τέτοιο τρόπο σχεδιασμένα ώστε να σας παρασύρουν να αγοράσετε περισσότερα προϊόντα από όσα πραγματικά χρειάζεστε.
  Ωστόσο, εάν κάνετε λίγο πιο έξυπνα τις αγορές σας στο σούπερ μάρκετ, θα διαπιστώσετε πως μπορείτε να ζήσετε μια επαρκή ζωή και να τρώτε «σαν βασιλιάς», ακόμα και με ένα μικρό αντικειμενικά budget.

  Το καλύτερο παράδειγμα οικονομίας στο σούπερ μάρκετ, είναι οι φοιτητές. Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε περάσει από αυτή τη θέση, και για όσους από εμάς μέναμε μόνοι μας σε ένα δικό μας σπίτι, γνωρίζουμε πολύ καλά τι σημαίνει η οικονομία στο σούπερ μάρκετ.

  Σύμφωνα λοιπόν με έρευνες, ο μέσος φοιτητής σήμερα, φαίνεται πως ξοδεύει περίπου 35 ευρώ την εβδομάδα για το φαγητό του στο σούπερ μάρκετ. Ωστόσο, πως θα σας φαινόταν αν σας λέγαμε πως ακολουθώντας μερικές απλές συμβουλές, το ποσό αυτό θα μπορούσε να μειωθεί σε μόλις 20 ευρώ ανά εβδομάδα; Μιλάμε για εξοικονόμηση χρημάτων που ανέρχεται στα 780 ευρώ ετησίως, και αυτά τα χρήματα προέρχονται από την αποφυγή μερικών «κακών» συνηθειών και μόνο.

  Διαβάστε λίγο παρακάτω και μάθετε για τις 20 καλύτερες συμβουλές που έχουμε να σας προσφέρουμε, προκειμένου να εξοικονομήσετε και εσείς τα περισσότερα δυνατά χρήματα από τα ψώνια σας στο σούπερ μάρκετ.

  Ψωνίστε τις σωστές ημέρες

  Η αλήθεια είναι πως ο περισσότερος κόσμος δεν σκέφτεται ποτέ την ώρα και την ημέρα που θα κάνει τα ψώνια του στο σούπερ μάρκετ. Με τόσες δραστηριότητες και υποχρεώσεις που πρέπει να γίνουν μετά το εξαντλητικό 8ωρο της δουλείας (αν είναι μόνο 8ωρο), είναι λογικό ο κόσμος να μπαίνει στο σούπερ μάρκετ κυριολεκτικά την οποιαδήποτε στιγμή ξεκλέψει μέσα στην ημέρα.

  Δυστυχώς όμως, προκειμένου να εξασφαλίσετε και εκείνες τις προσφορές που θα σας χαρίσουν τη μεγαλύτερη εξοικονόμηση χρημάτων, θα πρέπει να ενημερώνεστε τακτικά για τις ημέρες που ισχύουν και οι ειδικές προσφορές των σούπερ μάρκετ.

  Υπάρχουν λοιπόν συγκεκριμένες ημέρες ή και ολόκληρες εβδομάδες, κατά τις οποίες τα σούπερ μάρκετ απλά θέλουν να αδειάσουν το στοκ που έχουν σε συγκεκριμένα προϊόντα, προκειμένου και να φέρουν τις νέες παρτίδες. Κατά τη διάρκεια εκείνων των ημερών ή περιόδων, οι τιμές ορισμένων προϊόντων εμφανίζονται και σημαντικά μειωμένες.

  Φροντίστε λοιπόν να ενημερώνεστε τακτικά για τη χρονική στιγμή που λαμβάνουν μέρος εκείνες οι εκπτώσεις και προσφορές, και ψωνίστε εκείνη τη στιμγή τα προϊόντα σας ακόμα και αν δεν τα χρειάζεστε για άμεση κατανάλωση. Αν για παράδειγμα το κρέας είναι εκείνο που βρίσκεται σε προσφορά μια μέρα, μπορείτε να αγοράσετε παραπάνω από όσο πραγματικά χρειάζεστε, και να το αποθηκεύσετε στον καταψύκτη μέχρι να το καταναλώστε.

  Ζητήστε την χρηματική διαφορά σε περίπτωση που βρείτε ένα προϊόν φθηνότερα σε κάποιο άλλο σούπερ μάρκετ

  Είτε το πιστεύετε είτε όχι, μερικές από τις μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, θέλουν τόσο απεγνωσμένα να διατηρήσουν τον τίτλο του «πιο οικονομικού σούπερ μάρκετ», που είναι διατεθειμένες να προσφέρουν ένα προϊόν και στην ίδια χαμηλότερη τιμή που το πουλάνε οι ανταγωνιστές τους.

  Επίσης, στις περιπτώσεις όπου υπάρχει μια τρέχουσα προσφορά σε ένα συγκεκριμένο προϊόν, αλλά εκείνο έχει αδειάσει πλέον από τα ράφια του σούπερ μάρκετ, μπορείτε να ζητήσετε ευγενικά από έναν υπεύθυνο να σας ενημερώσει, αν υπάρχει η δυνατότητα να σας δώσει ένα κουπόνι, με το οποίο θα μπορούσατε να ψωνίσετε το προϊόν στην ίδια τιμή προσφοράς όταν συμπληρωθεί ξανά και στα ράφια του καταστήματος.

  Παρόλο που μερικά σούπερ μάρκετ μπορεί να μην διατηρούν αυτή την πολιτική, υπάρχουν αρκετά που το κάνουν και σίγουρα δεν έχετε να χάσετε τίποτα δοκιμάζοντας να το ζητήσετε.

  Μην ψωνίζετε με άδειο στομάχι

  Είμαστε σίγουροι πως την συγκεκριμένη συμβουλή την έχετε ακούσει περίπου 1 εκατομμύριο φορές μέχρι σήμερα, αλλά ακόμα και έτσι, πόσες φορές έχετε καταλήξει να παραβείτε αυτό τον χρυσό κανόνα και να ξοδέψετε ένα νεφρό στις σακούλες με τα πατατάκια, τα σοκολατοειδή και το junk food; Ποτέ, και σε καμία περίπτωση μην ψωνίζετε όταν πεινάτε!

  Αν δεν έχετε φάει τίποτε για όλη την ημέρα και κατευθυνθείτε προς το σούπερ μάρκετ, τότε το πιο πιθανό είναι πως θα ρίξετε κυριολεκτικά τα πάντα στο καρότσι σας εκείνη τη μέρα. Βάλτε λοιπόν πρώτα μια μπουκιά στο στόμα σας, και ψωνίστε τα προϊόντα σας με το κεφάλι σας αντί για το στομάχι!

  Οργανώστε τα γεύματά σας

  Και πάλι, προφανώς θα έχετε ακουσει ξανά αυτή τη συμβουλή στο παρελθόν, και πιθανόν να την έχετε ήδη πετάξει στο κουτάκι με τις βαρετές συμβουλές. Ωστόσο, αν δεν είσαστε ο άνθρωπος της λίστας όταν κάνετε τα ψώνια σας, το να γίνεται ένας από αυτούς, θα μπορούσε να αποτελεί και μια πραγματική πολύ καλή ιδέα. Είμαστε σίγουροι πως θα εκπλαγείτε ευχάριστα όταν συνειδητοποιήσετε το καλό που θα μπορούσε αυτή η νέα οργανωτική συνήθεια να κάνει στις οικονομίες σας.

  Αυτή η αλλαγή δεν θα μπορούσε μόνο να σας εξοικονομήσει πολύτιμα χρήματα, αλλά και να σας χαρίσει έναν περισσότερο έξυπνο τρόπο σκέψης, ο οποίος θα μπορούσε τελικά να βοηθήσει και στην αντιμετώπιση όλων εκείνων των πειρασμών που έχουν τοποθετηθεί στρατηγικά κατά μήκους του σούπερ μάρκετ.

  Επίσης, θα κατορθώσετε επίσης να αδειάσετε την κουζίνα σας από τα περιττά πακέτα των προϊόντων που έχετε αγοράσει διπλά και τριπλά, και καταλήγετε να πετάτε στον κάδο των αχρήστων καθώς δεν προλαβαίνετε και να τα καταναλώσετε.

  Ψωνίστε online τα προϊόντα σας

  H χρήση του internet και η online αγορά των προϊόντων του σούπερ μάρκετ, αποτελεί και έναν από τους καλύτερους τρόπους για να μειώσετε τα έξοδά σας. Υπάρχουν αρκετές αλυσίδες σούπερ μάρκετ σήμερα, οι οποίες διαθέτουν μια ιστοσελίδα προκειμένου να μπορείτε να κάνετε online τις αγορές σας. Οι περισσότερες από αυτές προσφέρουν και εκπτωτικούς κωδικούς που μπορούν να ρίξουν ακόμα πιο χαμηλά την τελική τιμή του ηλεκτρονικού λογαριασμού σας.

  Το online shopping μπορεί να σας προστατεύσει και από τους αμέτρητους πειρασμούς που μπορεί συναντήσετε σε ένα φυσικό κατάστημα, μέσα από τις φανταχτερές συσκευασίες και παρουσίαση μερικών προϊόντων. Να μη μιλήσουμε και για όλες τις μεθυστικές μυρωδιές που τα σούπερ μάρκετ φροντίζουν να σας παρασύρουν σε έναν αγοραστικό κυκεώνα.

  Επιπρόσθετα, οι αγορές που γίνονται πίσω από την ηρεμία και την ασφάλεια μιας οθόνης μπορούν να κάνουν και την σύγκριση των τιμών μια πολύ ευκολότερη υπόθεση. Ένα στυλό και ένα κομμάτι χαρτί αρκούν για να σημειώσετε με την ησυχία σας τα προϊόντα που αγοράζετε πιο συχνά, ή αν είσαστε ήδη εθισμένος με την τεχνολογία, μπορείτε ακόμα και να φτιάξετε ένα μικρό excel για τον ίδιο σκοπό.

  Ωστόσο, να θυμάστε πως κατά τη σύγκριση των τιμών, θα έπρεπε πάντοτε να κοιτάζετε και την τιμή ανά κιλό προϊόντος, καθώς η τελική τιμή ενός προϊόντος μπορεί σε ορισμένες περιπτώσεις να σας παραπλανήσει ή να σας προσφέρει ελλιπή πληροφόρηση για την ουσιαστική αξία του προϊόντος.

  Δοκιμάστε τα προϊόντα που φέρουν την επωνυμία του ίδιου του σούπερ μάρκετ

  Εάν είσαστε λίγο snob με το φαγητό σας, τότε το πιο πιθανό είναι πως δεν θα έχετε δώσει ποτέ μια αληθινή ευκαιρία στα «μη επώνυμα» προϊόντα που αναγράφουν την επωνυμία του ίδιου του σούπερ μάρκετ επάνω τους. Ωστόσο, αν ανήκετε στην κατηγορία των καταναλωτών που εκτιμούν την οικονομία, θα γνωρίζετε ήδη και την πραγματική αξία και προοπτική που θα μπορούσε να έχει η δοκιμή των ίδιων προϊόντων.

  Κάτι που ισχύει για την πλειοψηφία των επώνυμων προϊόντων στο σούπερ μάρκετ, είναι πως το περιεχόμενό τους, παρουσιάζει και εκπλητική ομοιότητα με τον περιεχόμενο των αντίστοιχων προϊόντων που φέρουν την επωνυμία του σούπερ μάρκετ (και σε μερικές περιπτώσεις είναι ακόμα καλύτερα). Η μόνη και ουσιαστική διαφορά, συνήθως βρίσκεται στην απαράδεκτη και μεγάλη διαφορά στην τιμή.

  Για αυτόν ακριβώς το λόγο, τα σούπερ μάρκετ συνηθίζουν να τοποθετούν τα πιο γνωστά και επώνυμα προϊόντα στα ράφια που βρίσκονται στο ύψος των ματιών των καταναλωτών. Στην πραγματικότητα, μπορούν να βγάλουν πολλά παραπάνω χρήματα από την πώληση των υψηλά τιμολογημένων επώνυμων προϊόντων, παρά από την πώληση των αντίστοιχων προϊόντων που φέρουν την δική τους επωνυμία.

  Βάλτε λοιπόν μια μικρή πρόκληση στον εαυτό σας, και την επόμενη φορά που θα πάτε στο σούπερ μάρκετ, ψωνίστε μόνο από τα προϊόντα με την επωνυμίια του σούπερ μάρκετ. Παράλληλα με την εξοικονόμηση ενός σημαντικού ποσού χρημάτων, είμαστε απόλυτα αισιόδοξοι πως δεν θα παρατηρήσετε και την παραμικρή διαφορά σε σχέση με τα προϊόντα που συνηθίζατε να αγοράζετε. Δοκιμάστε το και δεν θα το πιστεύετε.

  Εκμεταλλευτείτε στο μέγιστο της κάρτες ανταμοιβής πιστών πελατών

  Η συντριπτική πλειοψηφία των αλυσίδων σούπερ μάρκετ, διαθέτουν προγράμματα ανταμοιβής για τους πιστούς τους πελάτες, τα οποία λειτουργούν συνήθως με κάρτες πόντων, κουπόνια δωροεπιταγών και πολλούς άλλους τρόπους.

  Δεν έχετε παρά μόνο να κερδίσετε, ζητώντας από κάθε σούπερ μάρκετ να σας εκδόσει μια κάρτα μέσα από την οποία θα μαζεύετε πόντους, ή να σας ενημερώσει σχετικά με οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα ανταμοιβής μπορεί να διαθέτει για τους καταναλωτές. Με αυτό τον τρόπο θα μπορείτε να απολαμβάνετε επιπλέον προνόμια σε οποιοδήποτε σούπερ μάρκετ και αν τύχει να βρίσκεστε.

  Επίσης, μετά από την εγγραφή σας σε ένα από αυτά τα προγράμματα, τα σούπερ μάρκετ θα μπορούν να μαθαίνουν για τα προϊόντα που αγοράζετε πιο συχνά, και ακόμα και να σας στείλουν εκπτωτικά κουπόνια στο σπίτι, προκειμένου και να σας πείσουν να τα χρησιμοποιήσετε στο κατάστημά τους.

  Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμάστε πως κανένα κουπόνι δεν έχει ιδιαίτερη αξία, αν δεν αφορά και στα προϊόντα που πραγματικά χρειαζόσαστε. Για αυτό διατηρήστε όλα τα κουπόνια σας σε ένα συγκεκριμένο μέρος στο σπίτι, και χρησιμοποιήστε τα μόνο όταν τα χρειαστείτε.

  Έχετε το νου σας για vouchers και ψηφιακούς εκπτωτικούς κωδίκους που μπορεί να βρείτε μέσω του ίντερνετ

  Το ίντερνετ είναι γεμάτο από προσφορές και vouchers που αφορούν στο οτιδήποτε θα μπορούσε να κατεβάσει το μυαλό σας. Οι ιστοσελίδες των σούπερ μάρκετ αλλά και τα social media δεν θα μπορούσαν φυσικά να αποτελούν την εξαίρεση.

  Φροντίστε λοιπόν να ακολουθείτε όλους τους social media λογαριασμούς των σούπερ μάρκετ που επισκέπτεστε, καθώς εκεί ανακοινώνονται τα περισσότερα promotions και διαγωνισμοί, που μπορούν να σας χαρίσουν κάθε λογής δώρα.

  Δοκιμάστε τις πιο οικονομικές αλυσίδες των σούπερ μάρκετ

  Όσον αφορά στο σούπερ μάρκετ που επιλέγουμε για τα ψώνια μας, τείνουμε να αποτελούμε πλάσματα της συνήθειας σε αυτό το κομμάτι. Το πιο συνηθισμένο για τους περισσότερους ανθρώπους, είναι ψωνίζουν από το ίδιο σούπερ μάρκετ που ψώνιζαν και οι γονείς τους.

  Ή ακόμη πιο λογικά, από το σούπερ μάρκετ που βρίσκεται και πιο κοντά στο σπίτι τους, καθώς θα μπορούσαν να βρίσκονται εκεί σε δευτερόλεπτα.

  Ωστόσο, προκειμένου να διασφαλίσετε και τις χαμηλότερες δυνατές τιμές, θα πρέπει να ξεχάσετε αυτό που κάνει ο υπόλοιπος κόσμος. Υπάρχουν αλυσίδες σούπερ μάρκετ όπου διαθέτουν ξεκάθαρο προσανατολισμό στην οικονομία και τις προσφορές. «Ξεβολευτείτε» λοιπόν από την άνεση που μπορεί να σας προσφέρει το σούπερ μάρκετ που βρίσκεται δίπλα από το σπίτι σας, και ανακαλύψτε ένα πιο οικονομικό σούπερ μάρκετ όσο το δυνατόν πιο κοντά στο σπίτι σας.

  Φυσικά, μην ξεχνάτε και τις τοπικές λαϊκές αγορές, που ειδικά κατά τις ώρες του κλεισίματος, μπορούν να σας εξασφαλίσουν προϊόντα σχεδόν στη μισή τιμή σε σύγκριση με αυτή των σούπερ μάρκετ.

  Αγοράστε σε μεγαλύτερες ποσότητες

  Αγοράζοντας προϊόντα σε μεγαλύτερες ποσότητες, μπορείτε σε πολλές περιπτώσεις να εξοικονομήσετε ένα σεβαστό ποσό χρημάτων.

  Για παράδειγμα, αγοράζοντας προϊόντα γνωρίζετε εξ’ αρχής πως θα χρησιμοποιήσετε ούτως ή άλλως σε μεγαλύτερες συσκευασίες (όπως το χαρτί τουαλέτας), μπορεί να σας βγει πολύ φθηνότερα συγκριτικά με την σποραδική αγορά των ίδιων ρολών σε μικρότερα διαστήματα.

  Ωστόσο, φροντίστε να κάνετε πάντα και μερικούς υπολογισμούς πριν αγοράσετε μεγαλύτερες ποσότητες σε οποιοδήποτε προϊόν, καθώς ορισμένα προϊόντα ενδέχεται να μην αποτελούν και πραγματική ευκαιρία σε μεγαλύτερες ποσότητες.

  Μην πέφτετε θύμα των κόλπων του μάρκετινγκ

  Υπάρχουν φορές που μπορεί να συναντάτε προσφορές στο κατάστημα, οι οποίες να σας φαίνονται πολύ καλές για να είναι αληθινές. Και όντως σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να είναι έτσι τα πράγματα.

  Παρόλα αυτά, είναι πάντα καλύτερο να αφιερώνετε λίγο παραπάνω χρόνο προκειμένου να αξιολογήσετε το πόσο πραγματικά σούπερ μπορεί να είναι αυτές οι φαινομενικά «σούπερ» προσφορές ή «ειδικές προσφορές». Μην εμπιστεύεστε απλά τις πολύχρωμες εκπτωτικές ταμπέλες που είναι προσεκτικά σχεδιασμένες, προκειμένου να σας κάνουν να πιστέψετε πως έχετε πετύχει την προσφορά του αιώνα. Ακόμα και αν χρησιμοποιείτε ακόμα ένα κινητό τηλέφωνο που έχει κουμπιά, μπορείτε και σε αυτό να βρείτε το περιβόητο κομπιουτεράκι, οπότε δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να μην το χρησιμοποιήσετε.

  Μην σπαταλάτε το φαγητό σας

  Αυτό μπορεί να ακούγεται αυτονόητο, αλλά είναι εκπληκτική η ποσότητα του φαγητού που συνήθως μένει να σαπίσει μέσα στα ψυγεία των περισσότερων καταναλωτών.

  Αν λοιπόν δεν σας κάνει κλικ να απολαύσετε μια κοτοσαλάτα και για τρίτη συνεχόμενη νύχτα , έχετε επιλογές. Αντί να την πετάξετε στα σκουπίδια, μπορείτε να πειραματιστείτε προσθέτοντας κάτι νέο μέσα της. Ακόμη και αν αυτό δεν εξάπτει τη φαντασία σας, μπορείτε να κρατήσετε μερικά μέρη από αυτήν και να τα χρησιμοποιήσετε για να μαγειρέψετε κάτι διαφορετικό και πιο πρωτότυπο για τα δεδομένα σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να κρατήσετε τα κομμάτια του κοτόπουλου και να τα συνοδεύσετε με μια μακαρονάδα ναπολιτέν.

  Στην πραγματικότητα, υπάρχουν κυριολεκτικά χιλιάδες συνταγές διαθέσιμες στο ίντερνετ (αν όχι περισσότερες), που υπόσχονται να σας χαρίσουν μια πληθώρα από συναρπαστικούς τρόπους για να συνδυάσετε τα τρόφιμα που σας έχουν απομεινει, σε νέα και λαχταριστά ολοκληρωμένα γεύματα.

  Μείνετε μέσα στο σούπερ μάρκετ για όσο το δυνατόν συντομότερο χρονικό διάστημα

  Τα σούπερ μάρκετ προσπαθούν απεγνωσμένα να σας κάνουν μέρος των καταστημάτων τους, και να σας κρατούν για όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο μέσα σε αυτά, αφού με αυτό τον τρόπο έχουν και τις μεγαλύτερες πιθανότητες να σας πείσουν να ξοδέψετε περισσότερα χρήματα.

  Αγνοείστε λοιπόν όλες τις γευστικές δοκιμές που μπορεί να σας προσφέρουν, το δωρεάν Wi-Fi ή οποιοδήποτε άλλο τέχνασμα ενδέχεται να χρησιμοποιήσουν με σκοπό να σας κρατήσουν και περισσότερο μέσα στο κατάστημά τους (και στο τέλος να αγοράσετε κάτι που ουσιαστικά δεν χρειάζεστε).

  Συνεπώς, την επόμενη φορά δοκιμάστε να γίνετε ένας «shopping ninja», μπαίνοντας και βγαίνοντας από το σούπερ μάρκετ στον μικρότερο δυνατό χρόνο.

  Επιστρέψτε πίσω ένα προϊόν που δεν σας ικανοποίησε

  Θυμάστε τις ταμπέλες ορισμένων προϊόντων που αναγράφουν πως «εάν ο πελάτης δεν μείνει ευχαριστημένος από το προϊόν, μπορεί και να το επιστρέψει πίσω»; Στοιχηματίζουμε πως δεν δοκιμάσατε ποτέ να κάνετε κάτι τέτοιο.

  Ωστόσο, δεν είναι ποτέ αργά, και την επόμενη φορά που δεν θα είσαστε ικανοποιημένοι από από ένα σαμπουάν ή ακόμη και μια μαρμελάδα, μην διστάσετε να το επιστρέψετε πίσω ή να τους πείτε το γιατί.

  Η επιστροφή είναι συνήθως εντελώς δωρεάν, και αν έχετε ακόμα την απόδειξη του προϊόντος το πιο πιθανό είναι πως η εταιρία θα σας χορηγήσει μια πλήρη επιστροφή των χρημάτων σας ή ένα προϊόν αντικατάστασης.

  Σκεφτείτε εποχικά

  Καταλαβαίνουμε πως διαβάζοντας μέχρι αυτό το σημείο, θα έχετε ήδη πολλές πληροφορίες να επεξεργαστείτε κατά την επίσκεψή σας στο σούπερ μάρκετ. Ωστόσο, φυλάξτε λίγη ακόμη από την ενέργειά σας και διοχετεύστε την στην αναζήτηση λαχανικών, οσπρίων και φρούτων που είναι στην εποχή τους.

  Τα εποχιακά τρόφιμα και προϊόντα, έχουν κάνει αδιαμφισβήτητα λιγότερα χιλιόμετρα για να φτάσουν στο καλάθι των αγορών σας σε σχέση με τα υπόλοιπα που είναι συνήθως εισαγωγής, οπότε είναι λογικό πως θα διαθέτουν και μια χαμηλότερη τιμή πώλησης τυπωμένη στην ταμπέλα τους.

  Αγνοείστε λοιπόν τα προϊόντα που μπορεί να «λιγουρεύεστε» αλλά παράλληλα δεν είναι εποχής, και ανακαλύψτε έναν ακόμη απλό τρόπο να εξοικονομήσετε χρήματα στο σούπερ μάρκετ.

  Ανταμείψτε τον εαυτό σας

  Κλείνοντας, να θυμάστε πως είναι πάντα καλό να ανταμείβετε τον εαυτό σας για την πρόοδο που έχει κάνει, αγοράζοντας περιστασιακά τα προϊόντα που εσείς μπορεί να θεωρείτε «απαγορευμένα» ή «απλησίαστα» μέσα από το σούπερ μάρκετ.

  Εάν για παράδειγμα η σοκολάτα είναι εκείνη που πάντα λαχταράτε αλλά δεν «πρέπει» και ποτέ να αγοράζετε, μην είστε σκληροί με τον εαυτό σας καθώς στη ζωή ισχύει πάντα το «μέτρον άριστον», το οποίο κάποτε θα σας σώσει από μια μέρα βουλιμίας που μπορεί να εμφανιστεί από την στέρηση.

  Φτάνοντας στο τέλος της λίστας μας, φαίνεται πως μόνο λίγες αλλά παράλληλα σοφότερες αγοραστικές επιλογές, έχουν τη δυνατότητα τελικά να σας γλυτώσουν μια περιουσία κατά το γέμισμα των ντουλαπιών του σπιτιού σας με προϊόντα. Αν μπορείτε λοιπόν να τρώτε καλύτερα και παράλληλα να ξοδεύετε λιγότερα χρήματα στο σούπερ μάρκετ, γιατί δεν έχετε ήδη αρχίσει να το κάνετε;

  Κάνε σήμερα εγγραφή στο newsletter του commerce.gr και ενημερώσου άμεσα για όλα τα νέα της αγοράς.

   Σε συνεργασία με το


   Ενημερώσου άμεσα και καθημερινά με όλα τα νέα της αγοράς, γρήγορα, με τα νέα που σε ενδιαφέρουν. Περισσότερα από 3000 μέλη μας ακολουθούν καθημερινά κάθε πρωί με το βασική ενημέρωση και ένα update το απόγευμα της ίδιας ημέρας. 

   ATProduct - Brands with personality