Thu. Dec 9th, 2021
Κάνε σήμερα εγγραφή στο newsletter του commerce.gr και ενημερώσου άμεσα για όλα τα νέα της αγοράς.

  Σε συνεργασία με το


  Ενημερώσου άμεσα και καθημερινά με όλα τα νέα της αγοράς, γρήγορα, με τα νέα που σε ενδιαφέρουν. Περισσότερα από 3000 μέλη μας ακολουθούν καθημερινά κάθε πρωί με το βασική ενημέρωση και ένα update το απόγευμα της ίδιας ημέρας. 

  Τι είναι το ERP

  Τι είναι το ERP πρόγραμμα και πως μπορεί αυτό να βοηθήσει την επιχείρησή σας;

  Το ERP ( Enterprise resource planning ) είναι, σε απλά λόγια, μια πλατφόρμα για τη διαχείριση των διαδικασιών που συμβαίνουν μέσα στην επιχείρησή σας. Συνήθως αποτελείται από μια συλλογή modules, που επιτρέπει σε μια επιχείρηση να αυτοματοποιήσει πολλές από τις καθημερινές της διαδικασίες, όπως είναι η διαχείριση παραγγελιών, τα λογιστικά, η διαχείριση προσωπικού, το CRM (Customer Relationship Management) και πολλά άλλα, που θα επιτρέψουν στο προσωπικό σας να κερδίσει χρόνο τον οποίο θα αφιερώσει σε καινοτόμες τεχνολογίες.

  Το ERP καλύπτει όλα τα τμήματα μέσα μια επιχείρηση, συμπεριλαμβανομένου του τεχνολογικού τμήματος, των υπηρεσιών και του ανθρώπινου δυναμικού, και ενσωματώνει βασικές λειτουργίες σχετικές με το σχεδιασμό, ανάπτυξη, κατασκευή και πώληση του προϊόντος.

  Εάν πιστεύετε πως η επιχείρησή σας έχει αναπτυχθεί αρκετά ώστε να μην καλύπτετε πλέον από το τρέχον πρόγραμμά της, τότε το ERP ( Enterprise resource planning ) μπορεί να είναι το επόμενο βήμα για εσάς.

  Πλεονεκτήματα του ERP προγράμματος

  Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα του ERP ( Enterprise resource planning ) είναι ότι μπορεί να διαχειριστεί από μια και μόνο κονσόλα. Αυτό σημαίνει πως οποιοσδήποτε το χρησιμοποιεί, θα είναι συνδεδεμένος στην ίδια βάση, κάτι που ενεργοποιεί τη δυνατότητα για διαχείρισή των ίδιων δεδομένων από πολλά διαφορετικά άτομα και τμήματα.

  Ένα σύστημα ERP ( Enterprise resource planning ) μπορεί επίσης να διασφαλίσει πως ο κάθε υπάλληλος εντός μιας επιχείρησης, θα καταχωρεί τα επιχειρησιακά δεδομένα με την ίδια ακριβώς μορφή. Αυτό σημαίνει την καλύτερη διαχείριση των τελευταίων, η οποία με τη σειρά της θα οδηγήσει σε αξιόπιστα αποτελέσματα και λήψη καλύτερων αποφάσεων.

  ERP modules

  Ένα σύστημα ERP ( Enterprise resource planning ) συνήθως αποτελείται από modules που συνδυάζονται όλα μαζί προκειμένου να σχηματίσουν μια ολοκληρωμένη εφαρμογή που θα είναι πλήρως προσαρμοσμένη σε μια επιχείρηση. Για παράδειγμα, εάν δεν υπάρχει ανάγκη για διαχείριση των δεδομένων του HR από την ίδια την επιχείρηση, τότε το συγκεκριμένο module μπορεί να αποσπαστεί από το σύνολο, αφήνοντας διαθέσιμα τα modules που αφορούν περισσότερο την επιχείρηση.

  Υπάρχει επίσης η δυνατότητα για πρόσθεση ή αφαίρεση modules καθώς αλλάζει η επιχείρησή σας, κάτι το οποίο αποτελεί μια ευέλικτη εναλλακτική λύση σε σχέση με την αγορά αυτόνομων εφαρμογών που μπορεί να είναι σε θέση να κάνουν τη δουλειά, αλλά δεν φαίνεται να είναι τόσο αποδοτικά στην ενσωμάτωση.

  Τύποι συστημάτων ERP

  Με την αγορά να είναι γεμάτη διαθέσιμες επιλογές εργαλείων για το ERP ( Enterprise resource planning ), είναι σημαντικό να είσαστε σίγουροι πως θα κάνετε την καταλληλότερη επιλογή για την επιχείρησή σας. Παρακάτω ακολουθούν οι βασικοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψιν για να το επιτύχετε αυτό:

  • Μέγεθος επιχείρησης:  εάν διαθέτετε μια μεγάλη επιχείρηση, είναι αρκετά λογικό πως θα λειτουργεί αρκετά διαφορετικά σε σύγκριση με μια μικρότερη. Αρχικά, το πιο πιθανό είναι πως θα διαθέτετε έναν μεγάλο αριθμό προσωπικού, του οποίο ο ρόλος και οι αρμοδιότητες θα είναι περιορισμένες σε σχέση με εκείνες του προσωπικού μιας μικρότερης εταιρίας. Συνεπώς, η εύρεση μιας λύσης που θα είναι καλύτερα προσαρμοσμένη στον ακριβή αριθμό των εργαζομένων της επιχείρησής σας, ίσως είναι η κατάλληλη επιλογή για εσάς.
  • Πλατφόρμα: τα ERP ( Enterprise resource planning ) εργαλεία έχουν τη δυνατότητα να λειτουργούν τόσο on-premise όσο και στο cloud. Ωστόσο, πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την επιλογή σας στο συγκεκριμένο κομμάτι. Π.χ. εάν επιλέξετε τη λύση του cloud, κρατήστε στο μυαλό σας πως θα έχετε την επιλογή να αυξήσετε το διαθέσιμο αποθηκευτικό χώρο σας όταν αυτό παραστεί αναγκαίο. Στην άλλη όψη του νομίσματος, ίσως να ήταν καταλληλότερη για την επιχείρησή σας μια λύση on-premise, εάν αυτή απαιτεί αυξημένες ανάγκες ασφαλείας.
  • Συμμόρφωση : παρομοίως, εάν ο κλάδος δραστηριοποίησής σας παρουσιάζει αυξημένες ανάγκες νομιμότητας, ίσως πρέπει να ψάξετε για ένα ERP tool εξειδικευμένο σε αυτό τον τομέα, το οποίο θα εξασφαλίζει πως η επιχείρησή σας λειτουργεί πάντα εντός των προβλεπόμενων κανονισμών.

  Συνοψίζοντας, τα ERP tools δύνανται να προσφέρουν ισχυρά πλεονεκτήματα σε κάθε επιχείρηση, τονώνοντας την παραγωγικότητα και την καινοτόμο δράση. Ωστόσο, αποτελούν μια επένδυση σημαντικά υψηλού κόστους για την οποία επιβάλλεται να πραγματοποιήσετε μια εμπεριστατομένη έρευνα αγοράς.

   

   

  Κάνε σήμερα εγγραφή στο newsletter του commerce.gr και ενημερώσου άμεσα για όλα τα νέα της αγοράς.

   Σε συνεργασία με το


   Ενημερώσου άμεσα και καθημερινά με όλα τα νέα της αγοράς, γρήγορα, με τα νέα που σε ενδιαφέρουν. Περισσότερα από 3000 μέλη μας ακολουθούν καθημερινά κάθε πρωί με το βασική ενημέρωση και ένα update το απόγευμα της ίδιας ημέρας. 

   ATProduct - Brands with personality