Thu. Oct 28th, 2021

Sex toys, γιγαντιαίες τηλεοράσεις και Alexa σε όλα: Οι μεγαλύτερες τάσεις στο CES 2020

Κάνε σήμερα εγγραφή στο newsletter του commerce.gr και ενημερώσου άμεσα για όλα τα νέα της αγοράς.

  Σε συνεργασία με το


  Ενημερώσου άμεσα και καθημερινά με όλα τα νέα της αγοράς, γρήγορα, με τα νέα που σε ενδιαφέρουν. Περισσότερα από 3000 μέλη μας ακολουθούν καθημερινά κάθε πρωί με το βασική ενημέρωση και ένα update το απόγευμα της ίδιας ημέρας. 

  Στο φετινό CES Consumer Electronics show, γνωστό και ως CES, οι εταιρείες ελπίζουν να εντυπωσιάσουν τους δημοσιογράφους, τους επενδυτές και τελικά τους καταναλωτές με ένα φανταχτερό συνδυασμό έξυπνων βοηθών και έξυπνων αυτοκινήτων, γιγαντιαίων τηλεοράσεων και φυσικά ρομπότ. Ορισμένα από αυτά τα προϊόντα ενδέχεται να προκαλέσουν κύματα κατά το επόμενο έτος, άλλα πιθανόν να ξεχαστούν από τη στιγμή που η διάσκεψη θα περάσει την επόμενη εβδομάδα.

  Έχουν περάσει χρόνια από τότε που οι σημαντικοί τεχνικοί παίκτες έχουν κάνει επαναστατικές ανακοινώσεις στο CES. Μετά από όλα, πολλές από τις μεγαλύτερες εταιρείες, όπως η Apple (AAPL), η Google (GOOGL) και η Amazon (AMZN), φιλοξενούν δικά τους εκδηλώσεις προώθησης προϊόντων στα αντίστοιχα αρχηγεία τους. Ωστόσο, η εκδήλωση παραμένει βασική πλατφόρμα για ορισμένες εταιρείες, ιδίως νεοσύστατες εταιρείες, για να ξεκινήσουν νέα προϊόντα και να δημιουργήσουν κάποιο θόρυβο. Περισσότερο από αυτό, το CES βοηθά συνήθως να ρυθμίσει τον τόνο για τον οποίο οι τεχνολογικές τάσεις παραμένουν για το υπόλοιπο έτος.

  Η σύνθεση των εταιρειών που φτάνουν σε στάδιο το χρόνο φτάνει πολύ πέρα ​​από τα συνηθισμένα headliners της CES, όπως η Samsung (SSNLF), η Sony (SNE) και η Panasonic. Τα αδύνατα τρόφιμα, η Delta και ακόμη και η John Deere είναι όλα έτοιμες ανακοινώσεις και φέτος, σε ένα νεύμα για το πώς η CES έχει ξεπεράσει τις ρίζες της.
  Η Apple θα σηματοδοτήσει επίσης μια ανεπίσημη επιστροφή στην επίδειξη για πρώτη φορά από τότε που ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος John Sculley έκανε το ντεμπούτο του προσωπικού ψηφιακού βοηθού Newton (PDA) το 1992. Ένα ανώτερο στέλεχος θα μιλήσει σε ένα πάνελ σχετικό με την ιδιωτική ζωή, μαζί με panelists από Facebook και FTC .

  Το συνέδριο έχει επίσης τη δυνατότητα να πάρει πολιτική αυτή τη χρονιά, καθώς η Ivanka Trump – κόρη του Προέδρου Donald Trump και ενός από τους White House Advisors – θα απευθυνθεί στους συμμετέχοντες της CES την Τρίτη με θέμα το “μέλλον της τεχνολογίας”.

   

  Παρόλο που μπορούμε να περιμένουμε έναν τόνο gadgets, όπως ένα δοχείο απορριμμάτων που συνδέει τις τσάντες όταν είναι γεμάτες ή μια κεφαλή ντους με δυνατότητα Alexa, εδώ είναι τα γενικά θέματα που είναι πιθανό να πάρουν την μεγαλύτερη προσοχή στην έρημο φέτος:

   

  5G

  Το 5G ήταν ένα καυτό θέμα το περασμένο έτος στο CES, καθώς οι αμερικανοί μεταφορείς ήταν μόλις μήνες μακριά από την έναρξη των δικτύων τους σε ολόκληρη τη χώρα. Αλλά τώρα που η υποδομή αρχίζει να ταιριάζει, αν και αργά, αναμένεται από τις εταιρείες να περιγράψουν περαιτέρω πώς σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν την πέμπτη γενιά τεχνολογίας κυψελοειδούς δικτύου, η οποία είναι σχεδόν 30 φορές πιο γρήγορη από 4G και περίπου 10 φορές ταχύτερη από τον μέσο Αμερικανό ευρυζωνική ταχύτητα στο σπίτι. Είναι ένα ιδιαίτερα καυτό θέμα μεταξύ των εταιρειών αυτοκινήτων – σκεφτείτε: πως τα φανάρια θα μπορούσαν να επικοινωνούν με το αυτοκίνητό σας για να σας κρατήσουν ενήμερο για τα μοντέλα κυκλοφορίας.
  Αυτόματη καινοτομία
  Οι εταιρείες αυτοκινήτων θα φέρουν σχεδόν σίγουρα ακόμη μεγαλύτερη ολοκλήρωση τεχνολογίας στα οχήματα φέτος. Θα μπορούσαμε να δούμε οτιδήποτε από έξυπνους βοηθούς, όπως ο Amazon Alexa και ο Google Assistant, ενσωματωμένοι σε πίνακες ελέγχου, σε ανακοινώσεις σχετικά με τις οθόνες αυξημένης πραγματικότητας και τις εξελίξεις στις τεχνολογίες αυτοκαθορισμού. Πέρα από τα αυτοκίνητα, περιμένετε ενημερώσεις για τα ηλεκτρικά σκούτερ και την εισαγωγή μερικών μοναδικών εννοιών, συμπεριλαμβανομένης αυτής της αυτό-εξισορροπητικής αναπηρικής πολυθρόνας Segway.

  Sex παιχνίδια
  Την περσινή CES, η Ένωση Τεχνολογιών Καταναλωτών – η ομάδα πίσω από την εκδήλωση επέσυρε διαμάχη για την απονομή βραβείου καινοτομίας μιας γυναίκας για ένα δονητή υψηλής τεχνολογίας αφού θεωρήθηκε “ανήθικο, άσεμνο, άσεμνο, βλακερά ή αντίθετο με την εικόνα της CTA. … “Η CTA επέστρεψε τελικά την απόφασή της τον Μάιο και επέστρεψε το βραβείο στην εταιρεία δονητών. Φέτος, η κατηγορία θα τεθεί σε ισχύ, από την κατασκευή δικών σας δονητικών εργαστηρίων, οικειών συσκευών για ζευγάρια και σεξουαλικών παιχνιδιών που βρίσκονται ήδη στο τρέξιμο ως τελικός για το Last Gadget Standing, ένας ετήσιος διαγωνισμός που διεξάγεται σε συνεργασία με την CTA.

  Μυστικότητα
  Μετά από περισσότερο από ένα χρόνο έντονης εξέτασης σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η βιομηχανία τεχνολογίας χειρίζεται δεδομένα χρηστών, αναμένουμε από τους κατασκευαστές gadget να παίξουν νέα μέτρα προστασίας της ιδιωτικής ζωής για να βοηθήσουν στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των χρηστών. Τα στελέχη από τα BlackBerry (BB), Apple, Facebook (FB), Verizon και άλλοι θα συζητήσουν επίσης σε μια σειρά ομάδων πώς αντιμετωπίζουν τις αυξανόμενες ανησυχίες γύρω από την ιδιωτικότητα και την ασφάλεια των εταιρειών τους.

  AI και έξυπνοι βοηθοί
  Η Amazon, η Google και η Samsung αναμένεται να κάνουν ενημερώσεις λογισμικού στους έξυπνους βοηθούς τους φέτος, ανοίγοντας το δρόμο για νέα χαρακτηριστικά και δυνατότητες για να κάνουν τα gadgets πιο εγκεφαλικά από ποτέ. Αλλά ίσως η πιο αναμενόμενη ενημέρωση του AI είναι ένα φημολογούμενο έργο της Samsung που ονομάζεται Neon, ένας πιο οπτικός ψηφιακός βοηθός – ή “τεχνητός άνθρωπος”, όπως το πειράζει η Samsung. Αν και δεν είναι σαφές τι θα μπορούσε να φέρει αυτό το αναμενόμενο σύστημα που μοιάζει με CGI, θα μπορούσε να είναι πολύ πιο εξελιγμένο από τους υπάρχοντες Alexas, Google Assistants και Bixbys του κόσμου.

  Τηλεοράσεις και υπηρεσίες συνεχούς ροής
  Το CES είναι πάντα ένα πλήθος ευχαρίστηση όταν πρόκειται για νέες τηλεοράσεις: το μεγαλύτερο, το flashier το καλύτερο. Τα τελευταία χρόνια, έχουμε δει τηλεοράσεις με δυνατότητα κύλισης, ένα τεράστιο δομοστοιχειωτό τοίχο τηλεοράσεων και τηλεοράσεις 8Κ. Αυτό το έτος θα είναι περισσότερο το ίδιο, αλλά με περιορισμένο διαθέσιμο περιεχόμενο 8Κ, θα παραμείνει πιθανώς ένα εξειδικευμένο προϊόν. Εντούτοις, πιθανόν να δούμε περισσότερα σύνολα 4K HDR να εμφανίζονται στο πάτωμα του εμπορίου.

   

  Με πηγή cnn.com

  Κάνε σήμερα εγγραφή στο newsletter του commerce.gr και ενημερώσου άμεσα για όλα τα νέα της αγοράς.

   Σε συνεργασία με το


   Ενημερώσου άμεσα και καθημερινά με όλα τα νέα της αγοράς, γρήγορα, με τα νέα που σε ενδιαφέρουν. Περισσότερα από 3000 μέλη μας ακολουθούν καθημερινά κάθε πρωί με το βασική ενημέρωση και ένα update το απόγευμα της ίδιας ημέρας. 

   ATProduct - Brands with personality