Fri. Dec 1st, 2023

Η Google συνεργάζεται με start-up για να προσφέρει τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης στις Cloud υπηρεσίες της

Κάνε σήμερα εγγραφή στο newsletter του commerce.gr και ενημερώσου άμεσα για όλα τα νέα της αγοράς.

  Σε συνεργασία με το


  Ενημερώσου άμεσα και καθημερινά με όλα τα νέα της αγοράς, γρήγορα, με τα νέα που σε ενδιαφέρουν. Περισσότερα από 3000 μέλη μας ακολουθούν καθημερινά κάθε πρωί με το βασική ενημέρωση και ένα update το απόγευμα της ίδιας ημέρας. 

  H Zebra Medical Vision, μια start-up που ειδικεύεται στην ανάπτυξη τεχνητής νοημοσύνης που αφορά τον κλάδο της υγείας, μόλις ένωσε τις δυνάμεις της με την Google προσφέροντας τους αλγόριθμους που έχει ήδη αναπτύξει, στις Cloud υπηρεσίες του γίγαντα των αναζητήσεων.

  Η Ισραηλινή start-up έχει αναπτύξει αλγόριθμους που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη και έχουν τη δυνατότητα να εντοπίσουν το οτιδήποτε, πολύ πριν από ότι μπορεί ένας άνθρωπος. Αυτή τη στιγμή, το λογισμικό μπορεί να εντοπίσει προβλήματα που έχουν να κάνουν αποκλειστικά με παθήσεις του συκωτιού και του πνεύμονα, ωστόσο η ομάδα εταιρίας εργάζεται ήδη σκληρά προκειμένου σύντομα να αναγνωρίζει και πιθανές περιπτώσεις καρκίνου του μαστού ή καρκίνου του πνεύμονα.

  Η Zebra Medical Vision, σε σχετική ανακοίνωσή της ανέφερε πως θα διαθέσει όλους της τους αλγόριθμους για την αξιολόγηση ακτινογραφιών, με κόστος του ενός δολαρίου ανά ακτινογραφία. Οπότε, κάθε φορά που ένα νοσοκομείο θα χρησιμοποιεί την τεχνολογία της για να αξιολογήσει μια ακτινογραφία, θα χρεώνεται με το κόστος του 1 δολαρίου.

  Ωστόσο, μέχρι στιγμής, το λογισμικό της start-up έχει τη δυνατότητα να εγκατασταθεί αποκλειστικά και μόνο σε κάποια ιστοσελίδα, κάτι το οποίο αυξάνει σημαντικά το κόστος για τα νοσοκομεία, μιας και θα πρέπει να δαπανούν μεγάλα ποσά στην απόκτηση και συντήρηση των server που θα είναι υπεύθυνοι για την αποθήκευση των ακτινογραφιών. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, η Zebra Medical Vision αποφάσισε να συνεργαστεί με τη Google, δανείζοντας την τεχνολογία της μέσα στην Cloud πλατφόρμα της εταιρίας.

  Σε κάθε περίπτωση, τα μεγαλύτερα νοσοκομεία και οργανισμοί υγείας, έχουν ήδη αρχίσει να μεταφέρουν τα αρχεία τους στο Cloud, κάτι το οποίο τους χαρίζει μια εναλλακτική και πιο οικονομική λύση για να αρχειοθετούν τον μεγάλο όγκο από υπάρχοντα και νέα αρχεία τους. Μεγάλες εταιρίες όπως η Microsoft, η Google και η Amazon προσφέρουν εδώ και αρκετά χρόνια τέτοιους είδους Cloud υπηρεσίες. Ωστόσο, κάτι που δεν γνωρίζουν πολλοί, είναι πως οι ίδιοι κολοσσοί προσφέρουν συνδυαστικά με τις βασικές cloud υπηρεσίες τους, και επιμέρους features και δυνατότητες που έχουν να κάνουν με τα data analytics και την τεχνητή νοημοσύνη.

  Αμφότερες η Microsoft και η Amazon παρέχουν ειδικά εργαλεία στο Cloud που εστιάζουν σε κλάδους της υγείας όπως εκείνους της γονιδιωματικής και της ανάπτυξης νέων φαρμάκων. Η Google, ειδικά κατά τους τελευταίους μήνες, έχει κάνει επίσης μια σημαντική προσπάθεια προκειμένου να τονώσει τον ιατρικό χαρακτήρα της Cloud πλατφόρμας της.

  Όσον αφορά το όφελος της ίδιας της Google από τη συνεργασία της με την Ισραηλινή startup, αυτό αφορά στο ότι η τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης που προσφέρει η τελευταία, μπορεί να την βοηθήσει να συμβαδίσει με το συνεχή ανταγωνισμό που βιώνει από την Microsoft και την Amazon. Για τη Zebra Medical Vision, ή ίδια συνεργασία θα μπορούσε και της χαρίσει και έναν ιδιαίτερα γρήγορο ρυθμό ανάπτυξης.

  «Βρισκόμαστε μπροστά σε δύο σπουδαία trends που συναντιόνται μεταξύ τους. Το ένα αφορά στην άμεση ανάγκη για ένα πιο ασφαλές σύστημα αποθήκευσης των ψηφιακών δεδομένων στα νοσοκομεία, και το άλλο έχει να κάνει με την ίδιας σπουδαιότητας ανάγκη για ταχύτερη ανάλυση και εκτίμηση των ιατρικών δεδομένων προκειμένου να παρέχονται ιατρικές γνωματεύσεις με μεγαλύτερη ακρίβεια», ανέφερε στο CNBC o Eyal Gura, πρόεδρος και συνιδρυτής της Zebra Medical Vision.

  «H νέα συνεργασία μας με το Google Cloud που μόλις ανακοινώσαμε, μπορεί να κάνει τόσο τα νοσοκομεία όσο και τους ίδιους τους ασθενείς, να αντιληφθούν την αξία και των δύο αυτών trends.»

   

  Πηγή

  Κάνε σήμερα εγγραφή στο newsletter του commerce.gr και ενημερώσου άμεσα για όλα τα νέα της αγοράς.

   Σε συνεργασία με το


   Ενημερώσου άμεσα και καθημερινά με όλα τα νέα της αγοράς, γρήγορα, με τα νέα που σε ενδιαφέρουν. Περισσότερα από 3000 μέλη μας ακολουθούν καθημερινά κάθε πρωί με το βασική ενημέρωση και ένα update το απόγευμα της ίδιας ημέρας. 

   ATProduct - Brands with personality