Fri. Jul 19th, 2024

Γιατί είναι σημαντικό για μια επιχείρηση να γνωρίζει τους υπαλλήλους της

Κάνε σήμερα εγγραφή στο newsletter του commerce.gr και ενημερώσου άμεσα για όλα τα νέα της αγοράς.

  Σε συνεργασία με το


  Ενημερώσου άμεσα και καθημερινά με όλα τα νέα της αγοράς, γρήγορα, με τα νέα που σε ενδιαφέρουν. Περισσότερα από 3000 μέλη μας ακολουθούν καθημερινά κάθε πρωί με το βασική ενημέρωση και ένα update το απόγευμα της ίδιας ημέρας. 

  Οι υπάλληλοι μιας επιχείρησης είναι εκείνοι που συνθέτουν τον οργανισμό της. Η αξία τους είναι ζωτικής σημασίας για την ύπαρξη της επιχείρησης. Οι υπάλληλοι είναι ο πιο σημαντικός πόρος μιας επιχείρησης. Πόσο σύνηθες είναι όμως για κάποιον που έχει ή που ηγείται μιας επιχείρησης να γνωρίζει τους υπαλλήλους της; Όχι πολύ. Προφανώς και δεν μιλάμε για την ανωνυμία των υπαλλήλων. Η διοίκηση γνωρίζει τα ανώτατα στελέχη και τα ανώτατα στελέχη με τη σειρά τους γνωρίζουν τα υφιστάμενα στελέχη και πάει λέγοντας. Είναι διαφορετικό όμως το να ξέρεις κάποιον με το ονοματεπώνυμό του και εντελώς διαφορετικό να γνωρίζεις ποιος είναι πίσω από αυτό το ονοματεπώνυμο πέραν της δουλειάς του.

  Αν αναρωτηθεί κανείς πόσο αναγκαίο είναι να γνωρίζει κάποιος τους υπαλλήλους της επιχείρησής του, η απάντηση είναι ότι δεν είναι απλώς αναγκαίο αλλά ζωτικής σημασίας. Και για να κάνουμε τα πράγματα συγκεκριμένα, δεν εννοούμε να γνωρίζει λεπτομέρειες για την προσωπική τους ζωή αλλά σίγουρα αν είναι εσωστρεφείς ή εξωστρεφείς, αν έχουν κάποια χόμπι, ποιες είναι οι φιλοδοξίες τους. Κάποιος που ηγείται ενός τμήματος, είναι σημαντικό να γνωρίζει κάποια πράγματα που αφορούν την προσωπικότητα των υφισταμένων του. Αυτό όχι μόνο βοηθά τον ίδιο στον τρόπο που προσεγγίζει τον υφιστάμενο για να του αναθέσει μια δουλειά, αλλά βοηθά και στην καλύτερη διανομή των αρμοδιοτήτων. Δεν δίνεις δουλειές που έχουν αρκετό pr σε ένα άτομο εσωστρεφές. Ούτε αναθέτεις ένα project που απαιτεί δημιουργική σκέψη και φαντασία, σε έναν υπάλληλο που προτιμά να διεκπεραιώνει. Ας δούμε με ποιους τρόπους μπορείτε να μάθετε καλύτερα τους υπαλλήλους σας, με τρόπο που να μην παραβιάζει τον προσωπικό τους χώρο και να συμβαδίζει με το καλό προφίλ της εταιρείας σας.

  -Ενδιαφερθείτε για την καριέρα τους

  Είτε η επιχείρηση είναι δική σας είτε ηγείστε ενός τμήματος, είναι καλό να δείξετε ενδιαφέρον για τις φιλοδοξίες των υπαλλήλων σας. Όταν ηγείστε σαν μέντοράς τους, κερδίζετε την εμπιστοσύνη τους αφού στην πραγματικότητα τους δείχνετε ότι ενδιαφέρεστε για την εξέλιξή τους. Δεν είναι πολλοί οι υπεύθυνοι τμημάτων και οι ιδιοκτήτες ή οι διευθυντές επιχειρήσεων που ενδιαφέρονται για οτιδήποτε πέραν του να βγει η δουλειά που τους αφορά. Ξεχωρίστε, δείχνοντας ενδιαφέρον για τους ανθρώπους σας και θα το εισπράξετε με το καλό όνομα που θα σας συνοδεύει πάντα. Είναι και ένας τρόπος για να ανοιχτούν οι υπάλληλοί σας και να τους μάθετε καλύτερα.

  -Γευματίστε μαζί τους

  Στο φαγητό οι άνθρωποι λύνονται, χαλαρώνουν και δείχνουν πράγματα από την προσωπικότητά τους. Προγραμματίστε ένα γεύμα εκτός εταιρείας για εσάς και την ομάδα σας. Αποφύγετε να συζητήσετε θέματα της δουλειάς και ξεκινήστε εσείς την συζήτηση, μιλώντας για τα χόμπι σας ή άλλες ασχολίες που βρίσκετε ενδιαφέρουσες. Σταδιακά, θα αρχίσουν και οι ίδιοι να ανοίγονται.

  -Κάνετε σε όλους την ίδια ερώτηση

  Βρείτε έναν τρόπο ώστε χωρίς λόγο να κάνετε κάθε μέρα μια ίδια ερώτηση σε κάθε υπάλληλό σας. Όχι κάτι πολύ σημαντικό αλλά σίγουρα κάτι που να δείχνει ένα στοιχείο της προσωπικότητάς τους. «Τι σου αρέσει να κάνεις όταν φεύγεις από το γραφείο;» Μια ανθρώπινη ερώτηση, η απάντηση της οποίας δείχνει πολλά για το άτομο που έχετε απέναντί σας. Αν δυσκολεύονται να απαντήσουν, πάρτε τον λόγο και πείτε πρώτοι τι είναι αυτό που αρέσει σε εσάς. Να είστε ανοιχτοί, άνετοι και ειλικρινείς κρατώντας πάντα τις ισορροπίες.

  -Δουλέψτε μαζί τους

  Ο πιο ασφαλής τρόπος για να αποκωδικοποίησετε τους υπαλλήλους σας είναι να ζυμωθείτε μαζί τους. Δουλέψτε μαζί τους και παρατηρήστε τους. Μην το κάνετε με τρόπο που θα τους αγχώσει. Δώστε την αίσθηση ότι απλώς βάζετε ένα χεράκι. Τίποτα περισσότερο. Κερδίστε την εκτίμησή τους και παρατηρήστε τον τρόπου που δουλεύουν σαν ξεχωριστές οντότητες αλλά και σαν μέρη μιας ενιαίας ομάδας.

  -Πώς νιώθουν οι ίδιοι για τη δουλειά που κάνουν;

  Πώς νιώθουν οι υπάλληλοί σας για τη δουλειά που κάνουν; Είναι υπερήφανοι; Είναι απογοητευμένοι; Ακόμη, ποια είναι τα ενδιαφέροντά τους; Όλα αυτά και πολλά ακόμη μπορείτε να τα μάθετε με τη βοήθεια συγκεκριμένων υπηρεσιών που είναι σήμερα διαθέσιμες. Το content που μοιράζονται οι υπάλληλοί σας μέσα από τα social media είναι ενδεικτικό της προσωπικότητάς τους. «Δείξε μου τι αναρτάς στα social media για να σου πω ποιος είσαι», είναι η νέα παράφραση της παροιμίας και είναι απολύτως εύστοχη.

  Κάνε σήμερα εγγραφή στο newsletter του commerce.gr και ενημερώσου άμεσα για όλα τα νέα της αγοράς.

   Σε συνεργασία με το


   Ενημερώσου άμεσα και καθημερινά με όλα τα νέα της αγοράς, γρήγορα, με τα νέα που σε ενδιαφέρουν. Περισσότερα από 3000 μέλη μας ακολουθούν καθημερινά κάθε πρωί με το βασική ενημέρωση και ένα update το απόγευμα της ίδιας ημέρας. 

   ATProduct - Brands with personality