Wed. Mar 22nd, 2023

Πως θα αποκομίσετε τα μέγιστα από τη χρήση των Cloud υπηρεσιών

Κάνε σήμερα εγγραφή στο newsletter του commerce.gr και ενημερώσου άμεσα για όλα τα νέα της αγοράς.

  Σε συνεργασία με το


  Ενημερώσου άμεσα και καθημερινά με όλα τα νέα της αγοράς, γρήγορα, με τα νέα που σε ενδιαφέρουν. Περισσότερα από 3000 μέλη μας ακολουθούν καθημερινά κάθε πρωί με το βασική ενημέρωση και ένα update το απόγευμα της ίδιας ημέρας. 

  Κάθε φορά που ανοίγετε ένα έγγραφο που μοιράστηκε κάποιος μαζί σας μέσω του Dropbox, ή κάθε φορά που το iPhone σας κάνει αυτόματα backups των φωτογραφιών σας, στην ουσία αποκτάτε πρόσβαση σε πληροφορίες, ή στέλνετε καινούριες πληροφορίες οι οποίες ζουν μέσα στο ίδιο το «σύννεφο».

  Τώρα που πλέον χρησιμοποιείτε αποθηκευτικό χώρο που βρίσκεται μέσα στο Cloud, γιατί δεν αφιερώνεται και λίγο χρόνο προκειμένου να διασφαλίσετε πως χρησιμοποιείτε τις Cloud επιλογές που ταιριάζουν πραγματικά και στις ανάγκες σας; Ένας καλός τρόπος για να ξεκινήσετε είναι να εξετάσετε όλες τις εναλλακτικές επιλογές αποθηκευτικού χώρου που υπάρχουν διαθέσιμες, και να εξακριβώσετε ποια είναι εκείνη που ταιριάζει ιδανικά στις δικές σας ανάγκες.

  Υπάρχει μια πληθώρα από Cloud υπηρεσίες μεταξύ των οποίων μπορείτε να διαλέξετε

  Οι πιο κοινές από αυτές προσφέρονται από την Amazon, τη Google, την Apple, το Dropbox, τη Microsoft και το Box. Ωστόσο, υπάρχουν άλλες ενδιαφέρουσες επιλογές όπως το IDrive, το SugarSync και το SpiderOakONE. Οι υπηρεσίες των μεγαλύτερων εταιριών, προσφέρουν όλες δωρεάν επιλογές που κυμαίνονται μεταξύ των 2GB (Dropbox) και των 15GB (iCloud). Με χρέωση της τάξεως των 2 με 3 ευρώ το μήνα, μπορείτε να αναβαθμίσετε τις προηγούμενες επιλογές σε αντίστοιχα 50GB ή 100GB αποθηκευτικού χώρου, ενώ με 6 έως 10 ευρώ μηνιαίως μπορείτε να ανεβάσετε ακόμα πιο ψηλά τον πήχη φτάνοντας στο 1TB ή και 2TB.

  Παρόλο που οι τελευταίες επιλογές προσφέρουν αντικειμενικά μια τεράστια ποσότητα αποθηκευτικού χώρου (ειδικά για τον οικιακό χρήστη), υπάρχουν μερικοί πολύ καλοί λόγοι για τους οποίους και θα έπρεπε να υιοθετήσετε μια επιλογή επί πληρωμή. Όπως αναφέρουν οι Michael Muchmore και Jill Duffy στο PC Magazine, αρχικά υπάρχει η δυνατότητα για «πρόσβαση και διαμοιρασμό των αρχείων από οποιαδήποτε τοποθεσία ή συσκευή (απολαμβάνοντας και τη σχετική αύξηση στην παραγωγικότητα), καθώς επίσης και για μείωση των απαιτήσεων του αποθηκευτικού χώρου του υπολογιστή σας, μιας και πλέον μπορείτε να μεταφέρετε τα προσωπικά σας αρχεία και πολυμέσα μέσα στο Cloud».

  Μπορεί να αγοράζετε σαφώς περισσότερο χώρο όταν αγοράζετε έναν απλό σκληρό δίσκο, ωστόσο στο Cloud υπάρχουν επιμέρους και διαφορετικής φύσεως πλεονεκτήματα όπως για παράδειγμα η πρόσβαση σε παλαιότερες εκδόσεις για κάθε διαφορετικό αρχείο (σε περίπτωση που κάποιος συνάδελφος τροποποιήσει ένα αρχείο και μετά θελήσετε να ανακτήσετε την πρότερη μορφή του), αλλά και μεγαλύτερα μέγιστα όρια όσον αφορά στο ανέβασμα δεδομένων στο Cloud. «Το τελευταίο πλεονέκτημα έχει εφαρμογή κυρίως στους γραφίστες, τους video editors αλλά και άλλους εικαστικούς καλλιτέχνες που συνήθως διατηρούν αρχεία τεράστιου μεγέθους στον υπολογιστή τους,» συμπληρώνουν οι Muchmore και Duffy.

  Οπότε, ποια είναι η καλύτερη Cloud υπηρεσία;

  Αυτό εξαρτάται φυσικά από τις ανάγκες σας. Για παράδειγμα, ο David Nield από τη Gizmodo προτιμά και προτείνει την Amazon για εκείνους που ψάχνουν πραγματικά μεγάλες ποσότητες αποθηκευτικού χώρου σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές. «Προσφέροντας 10TB στην τιμή μόνο των 10 δολαρίων, το Amazon Drive παραμένει μια πραγματική ευκαιρία για τον χρήστη που διαθέτει έναν πολύ μεγάλο όγκο αρχείων για αποθήκευση», αναφέρει. Επίσης, με βάση τη διαισθητικότητα και την έκφραση που μπορούν να προσφέρουν οι λειτουργίες τους και οι εφαρμογές τους, ο Nield προτείνει το Google Drive για εκείνους που ψάχνουν μια λύση κυρίως για τις φωτογραφίες τους, το iCloud για τους λάτρεις της μουσικής και τέλος το Dropbox για εκείνους που αναζητούν τον πιο ομαλό συγχρονισμό των αρχείων τους μεταξύ οποιασδήποτε πλατφόρμας.

  «Το Dropbox έχει υπάρξει στο χώρο των Cloud υπηρεσιών για ένα πραγματικά μεγάλο χρονικό διάστημα, και αυτό φαίνεται», συμπληρώνει ο David Nield.

  Από τη στιγμή που θα μεταβείτε στο Cloud και θα μεταφέρετε σε αυτό όλα σας τα αρχεία, πρέπει να ακολουθήσετε και μερικά ακόμη βήματα προκειμένου να διασφαλίσετε πως θα έχετε πάντα τη δυνατότητα για πρόσβαση σε αυτά. «Παρόλο που η συντριπτική πλειοψηφία των σύγχρονων παρόχων cloud υπηρεσιών είναι αρκετά αξιόπιστη, δεν είναι και απολύτως τέλεια», αναφέρει ο JR Raphael από το InfoWorld. Μπορείτε να προστατευτείτε από ένα πιθανό πρόβλημα στην cloud υπηρεσία σας ή μια προσωρινή αδυναμία πρόσβασης στα αρχεία σας, επιλέγοντας ένα φάκελο στον υπολογιστή σας όπου θα συγχρονίζεται πάντα με τα αντίστοιχα αρχεία που βρίσκονται στο Cloud. Τα αρχεία που βρίσκονται στο συγκεκριμένο φάκελο, θα βρίσκονται πάντα διαθέσιμα ακόμα και όταν δεν έχετε πρόσβαση στο διαδίκτυο.

  «Και γιατί να σταματήσετε στο desktop; Μπορείτε να φέρετε και το Android κινητό σας στον κόσμο του Cloud εγκαθιστώντας μια εφαρμογή που λέγεται FolderSync. Με αυτό το εργαλείο των 3 δολαρίων, μπορείτε έυκολα να ορίσετε φακέλους μέσα στο κινητό σας, οι οποίοι που θα συγχρονίζονται αυτόματα με αντίστοιχους φακέλους που θα βρίσκονται στο Cloud. Έτσι θα διατηρείτε συγχρονισμένα όλα τα αρχεία και τις εικόνες που βρίσκονται στο κινητό σας, και θα τα έχετε άμεσα διαθέσιμα από όποιο σημείο και αν βρίσκεστε».

  Και αυτό είναι μόνο η αρχή.

  Το εύρος των επιλογών που δύναται να σας προσφέρει το Cloud είναι «χαοτικό», όπως αναφέρουν και οι Muchmore και Duffy έχοντας χρησιμοποιήσει κατ’ ιδίαν μια σειρά από επιλογές cloud υπηρεσιών για τις ανάγκες του PC Magazine. Υπάρχουν υπηρεσίες όπως το iCloud, το Google Drive, και το Microsoft OneDrive, οι οποίες παρέχουν στο χρήστη δυνατότητες όπως εκείνη του συγχρονισμού των αρχείων τους, της αναπαραγωγής των ίδιων αρχείων εφόσον αυτά είναι πολυμέσα καθώς και της παροχής συνεργατικού λογισμικού, όλα σε ένα μέρος. Ωστόσο, υπάρχουν και Cloud υπηρεσίες όπως το Carbonite, που εστιάζουν σε διαφορετικά πράγματα όπως για παράδειγμα η ανάκτηση διαγραμμένων αρχείων και η παροχή ενός πλήρους backup των ίδιων αρχείων. Σε κάθε περίπτωση, όπως συμπληρώνουν οι Muchmore και Duffy κλείνοντας, πρέπει να θυμάστε πως « ένα online backup δεν εγγυάται πάντα και την εύκολη και άμεση πρόσβαση σε αυτό, αλλά ούτε και θα έπρεπε κάτι τέτοιο να αποτελεί το νόημά του. Το νόημα ενός online backup έχει να κάνει περισσότερο με την ηρεμία που μπορεί να προσφέρει στο μυαλό σας».

  Κάνε σήμερα εγγραφή στο newsletter του commerce.gr και ενημερώσου άμεσα για όλα τα νέα της αγοράς.

   Σε συνεργασία με το


   Ενημερώσου άμεσα και καθημερινά με όλα τα νέα της αγοράς, γρήγορα, με τα νέα που σε ενδιαφέρουν. Περισσότερα από 3000 μέλη μας ακολουθούν καθημερινά κάθε πρωί με το βασική ενημέρωση και ένα update το απόγευμα της ίδιας ημέρας. 

   ATProduct - Brands with personality