Wed. Mar 22nd, 2023

Consumer Electronics Show 2020. Τι περιμένουμε …

Κάνε σήμερα εγγραφή στο newsletter του commerce.gr και ενημερώσου άμεσα για όλα τα νέα της αγοράς.

  Σε συνεργασία με το


  Ενημερώσου άμεσα και καθημερινά με όλα τα νέα της αγοράς, γρήγορα, με τα νέα που σε ενδιαφέρουν. Περισσότερα από 3000 μέλη μας ακολουθούν καθημερινά κάθε πρωί με το βασική ενημέρωση και ένα update το απόγευμα της ίδιας ημέρας. 

  Είμαστε μόνο λίγες ημέρες μέχρι το 2020, αλλά είμαστε ήδη απασχολημένοι ετοιμάζοντας για το Consumer Electronics Show. Η ετήσια εκδήλωση για όλα τα πράγματα ξεκινά την τεχνολογία στο Λας Βέγκας την επόμενη εβδομάδα και θα είμαστε εκεί για να το ελέγξουμε όλα. Εδώ είναι μια κρυφή ματιά σε τι να περιμένετε.

   

  Samsung

  Δεν θα ήταν CES χωρίς να περιβάλλεται από πληθώρα οθονών και το 2020 δεν φαίνεται να είναι διαφορετικό. Όπως και στο παρελθόν, περιμένετε να υπάρχουν μεγαλύτερες και καλύτερες οθόνες τηλεόρασης στην οθόνη (χωρίς λογοπαίγνιο). Πάρτε 8Κ, για παράδειγμα. Κανείς δεν χρειάζεται πραγματικά τηλεόραση 8Κ (θεωρώντας την απόλυτη έλλειψη μέσων 8Κ έξω εκεί), αλλά αυτό δεν θα σταματήσει τους κατασκευαστές από το να τους αναδεύουν. Θυμηθείτε την γελοία 292-ιντσών 8K The Wall TV της Samsung; Θα ήμασταν σοβαρά απογοητευμένοι αν δεν βλέπουμε ακόμα πιο έξτρα πράγματα όπως αυτή την επόμενη εβδομάδα.

  Εκτός από αυτό, θα δούμε πιθανότατα βελτιωμένα πάνελ OLED, καθώς και μεγαλύτερη ώθηση στην υιοθέτηση MicroLED. (Οι οθόνες MicroLED υποτίθεται ότι έχουν την ίδια φωτεινότητα και χρώμα με τα πάνελ OLED, αλλά με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.) Και σε περίπτωση που οι κανονικές τηλεοράσεις είναι πολύ βαρετές για εσάς, περιμένετε κομψά σύνολα από όλες τις μεγάλες εταιρείες. Η Samsung μας έδωσε μια κρυμμένη ματιά σε μια τηλεόραση μηδενικού σκελετού, για παράδειγμα, και η LG έχει ήδη πειράξει μια κυρτή έννοια OLED που ξεδιπλώνεται από το ανώτατο όριο.

  Φυσικά, το CES θα διαθέτει και μικρότερες οθόνες – ειδικά με τη μορφή φορητών υπολογιστών και τηλεφώνων. Παρόλο που το 2019 ήταν μια προτομή για την αναδιπλούμενη τάση της οθόνης – το Galaxy Fold της Samsung δεν ήταν ένα απίστευτο χτύπημα – σίγουρα αναμένουμε να δούμε περισσότερες εταιρείες να επιδεικνύουν τις δικές τους ευέλικτες οθόνες όχι μόνο σε τηλέφωνα αλλά και φορητούς υπολογιστές . Επίσης, δεν θα εκπλαγούμε αν δούμε περισσότερες συσκευές με διπλές οθόνες. Ίσως θα δούμε μια τελική έκδοση του πρωτότυπου τυχερού παιχνιδιού της Intel που παρουσιάστηκε πέρυσι.

   

   

  Fiat Chrysler

  Παρόλο που η CES είναι φανερά μια τεχνολογική εκπομπή, τα αυτοκίνητα έχουν πάρει όλο και περισσότερο χώρο στο έδαφος τα τελευταία χρόνια. Στο CES 2020, αναμένεται να δούμε ακόμα περισσότερα οχήματα που θα αντικατοπτρίζουν τις τελευταίες τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης, αυτόνομης τεχνολογίας οδήγησης και καινοτομίες ΗΕ. Μερικές εταιρείες έχουν ήδη πειράξει αυτό που πρόκειται να παρουσιάσουν: η Aston Martin θα έχει έναν τρισδιάστατο καθρέφτη ανατροφοδότησης, το Fiat Chrysler θα έχει μια έννοια ψηφιακής καμπίνας, η Honda θα αποδείξει τον βοηθό του AI και ο Jeep σχεδιάζει να αποκαλύψει τον πρώτο στόλο των plug-in υβριδίων.

  Ανυπομονούμε επίσης να ελέγξουμε την ηλεκτρονική μηχανή Nawa συν το νέο eScooter και το eMoped από το Segway (το οποίο αποκτήθηκε από τη Ninebot πριν από μερικά χρόνια). Αλλά ίσως η πιο συναρπαστική επίδειξη που σχετίζεται με τη μεταφορά στην επίδειξη θα ήταν η ανάληψη από το Hyundai του πετάγματος.

   

   

  Το σπίτι γίνεται πιο έξυπνο
  Όπως και στις προηγούμενες εμφανίσεις, αναμένουμε ότι το συνδεδεμένο σπίτι θα είναι ένα μεγάλο μέρος της CES 2020. Όχι μόνο προβλέπουμε ακόμη πιο συνδεδεμένα ψυγεία και φούρνους, πιστεύουμε επίσης ότι θα δούμε τη δυνατότητα σύνδεσης σε ακόμα περισσότερες συσκευές όπως βρύσες, ντους και λάμπες ( όπως αυτή η μοναδική εσωτερική συσκευή κηπουρικής από την LG). Επίσης, δεν θα εκπλαγούμε αν βλέπουμε περισσότερους ανταγωνιστές στην Nest and Ring στον τομέα των κάμερων ασφαλείας. Καθώς οι δύο αυτές εταιρείες τείνουν να κυριαρχούν στις ειδήσεις, ο ανταγωνισμός στον χώρο είναι σίγουρα ευπρόσδεκτος.

  Επιπλέον, περιμένουμε από όλες αυτές τις εταιρείες να μας διαβεβαιώσουν για μεγαλύτερη ασφάλεια. Ο δακτύλιος, για παράδειγμα, έπεσε σε κάποιο πρόβλημα πριν από μερικές εβδομάδες όταν οι χάκερ εισέβαλαν επιτυχώς στα συστήματά τους και δωροδοκούν ιδιοκτήτες σπιτιού και φοβισμένοι ακόμη και ένα 8χρονο παιδί. Θα ήταν η Ring (και η μητρική εταιρεία Amazon) και η Google να αποδείξουν ότι είναι αξιόπιστες εταιρείες, ειδικά όταν πρόκειται για ασφάλεια στο σπίτι.

   

   

  Έξυπνο ρολόι Lenovo

  Γνωρίζουμε ήδη ότι η Google και το Amazon θα έχουν μεγάλη παρουσία στο CES την επόμενη εβδομάδα, οπότε αναμένετε ότι περισσότερες συσκευές θα έχουν ενσωματωμένο είτε βοηθός είτε Alexa. Είτε πρόκειται για τηλεοράσεις, αυτοκίνητα είτε για συνδεδεμένους ομιλητές, δύο εταιρείες πιθανότατα θα το διώξουν για να δουν ποιος μπορεί να ενσωματώσει τον βοηθό του στη ζωή μας. Έχουμε ήδη δει εταιρείες όπως η LG να ανακοινώνουν ότι οι ηχοστάτες τους θα έχουν, για παράδειγμα, τη βοήθεια του Google Assistant.

  Μπορούμε επίσης να περιμένουμε από αυτούς τους δύο βοηθούς να είναι σε περισσότερες οικιακές συσκευές από ποτέ. Είτε πρόκειται να ενσωματωθούν στο σημείο αγοράς είτε μπορείτε να προσθέσετε αργότερα αυτή τη λειτουργικότητα με ένα φθηνό add-on. Και δεν θα είναι απλώς έξυπνοι ομιλητές και έξυπνες οθόνες φέτος, αλλά πολλά άλλα καθημερινά αντικείμενα θα ενεργοποιηθούν σύντομα και με φωνή.

   

   

  5G σε περισσότερες συσκευές
  Στην CES 2020, αναμένουμε ότι η συνδεσιμότητα 5G θα εμφανιστεί όχι μόνο σε τηλέφωνα, αλλά και σε φορητούς υπολογιστές και πέραν αυτών. Το έχουμε δει ήδη στο Dell Latitude 9510, το οποίο έκανε ντεμπούτο νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Τα δίκτυα 5G δεν είναι πολύ διαδεδομένα αυτή τη στιγμή, αλλά από τη στιγμή που ο φορητός υπολογιστής έρχεται στην αγορά τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, μπορεί να είναι πιο διαδεδομένος από ό, τι τώρα. Καθώς η AT & T και η Verizon διευρύνουν τα αποτυπώματα των 5G, θα δούμε σίγουρα κάτι περισσότερο από το Dell που θα κάνει το hardware συμβατό με 5G και το CES 2020 θα μπορούσε να είναι η πρώτη μας ευκαιρία να τα δούμε.

   

  Κάνε σήμερα εγγραφή στο newsletter του commerce.gr και ενημερώσου άμεσα για όλα τα νέα της αγοράς.

   Σε συνεργασία με το


   Ενημερώσου άμεσα και καθημερινά με όλα τα νέα της αγοράς, γρήγορα, με τα νέα που σε ενδιαφέρουν. Περισσότερα από 3000 μέλη μας ακολουθούν καθημερινά κάθε πρωί με το βασική ενημέρωση και ένα update το απόγευμα της ίδιας ημέρας. 

   ATProduct - Brands with personality