Thu. Apr 22nd, 2021

H Amazon και η Google κάνουν ευκολότερη την πρόσβαση στο επιχειρησιακό Cloud

Καθώς ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις ενδιαφέρονται να υιοθετήσουν την τεχνολογία του υβριδικού cloud computing, υπάρχει μια μεγάλη ερώτηση που παραμένει αναπάντητη: Πως μπορείτε να συνδέσετε το δίκτυό σας στο cloud; Πριν από λίγο καιρό, τόσο το Google Cloud Platform όσο και το Amazon Web Services, ανακοίνωσαν νέα προϊόντα που έχουν τη δυνατότητα να κάνουν ευκολότερη αυτή τη διαδικασία.

Το Dedicated Interconnect feature της Google γίνεται πλέον διαθέσιμο για το ευρύ κοινό

To Dedicated Interconnect αποτελεί έναν βασικό τρόπο με τον οποίο μπορούν οι πελάτες να συνδεθούν στο public Cloud. Επιτρέπει στις επιχειρήσεις να συνδέσουν τα προγράμματα διαχείρισης των πόρων τους σε μια επιμέρους βάση δεδομένων, και από εκεί έπειτα να δώσουν άμεση πρόσβαση σε αυτά μέσω του public Cloud. Μεγάλοι πάροχοι cloud υπηρεσιών όπως η Google, ναι μεν επιθυμούν να παρέχουν στους πελάτες τους τις ταχύτερες δυνατές  συνδέσεις όσον αφορά στο Cloud, αλλά δεν θέλουν να συνδέονται και άμεσα με τα sites του κάθε πελάτη τους. Ακριβώς για αυτό το λόγο χρησιμοποιούν μια επιμέρους βάση δεδομένων προκειμένου να «στεγάσουν» το Interconnect feature. Η Google προσφέρει το Interconnect παρέχοντάς το ως μια υπηρεσία που δηλώνει 99.9 ή 99.99% ικανοποίηση πελατών. Εργάζεται επίσης με μια ομάδα από διαφορετικούς παρόχους επιμέρους βάσεων δεδομένων οι οποίοι παίζουν το ρόλο του «ενδιάμεσου». Μεταξύ άλλων σε αυτή την ομάδα παρόχων περιλαμβάνονται ονόματα όπως η Equinix, η Digital Realty και η Infomart.

Σε συνδυασμό με την ευρύτερη διαθεσιμότητα του Interconnect, η Google επίσης ανακοίνωσε μερικές νέες λειτουργίες για το Cloud Router το οποίο προσφέρει, επιτρέποντας στους χρήστες να διαχειριστούν όλα τα εικονικά υποδίκτυα που έχουν δημιουργήσει στο Cloud μέσα από ένα μοναδικό και κεντρικό portal. Δια μέσου του συγκεκριμένου portal, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να συνδεθούν σε οποιοδήποτε υποδίκτυο έχουν δημιουργήσει εντός του Cloud της Google ανεξάρτητα από Google Cloud Region που εκείνο μπορεί να βρίσκεται.

Το Amazon Web Services παρουσιάζει το Direct Connect Gateway

To Amazon Web Services, από το 2012, προσφέρει τον δικό του ξεχωριστό τρόπο προκειμένου να συνδέονται οι πελάτες του στο Cloud, το οποίο ακούει στο όνομα Direct Connect. Ωστόσο, μόλις την προηγούμενη εβδομάδα το AWS ανακοίνωσε μια νέα λειτουργία που ονομάζει Direct Connect Gateway. Το Direct Connect Gateway, δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να διαχειρίζονται από μια κεντρική τοποθεσία όλες τις ενεργές τους συνδέσεις με τα προγράμματα διαχείρισης πόρων της  επιχείρησής τους, σε οποιοδήποτε AWS region και αν αυτά βρίσκονται. Πρωτύτερα, για να το καταφέρουν αυτό, οι χρήστες θα έπρεπε να είχαν εγκαταστήσει BGP sessions για κάθε ένα από τα Virtual Private Cloud (VPC) που διέθεταν στο AWS. Επίσης, πλέον κάθε VPC έχει τη δυνατότητα επέκτασης κατά μήκος οποιουδήποτε σημείου εντός του Cloud της Amazon. Σε απλά λόγια, αυτό σημαίνει πως κάθε ένα από τα VPC’s ενός πελάτη θα μπορούσαν να επεκταθούν σε πολλαπλά διαφορετικά regions του AWS.

Κάθε σύνδεση στο Cloud γίνεται ακόμα πιο εύκολη

Η δήλωση του παραπάνω τίτλου οφείλεται κυρίως στο γεγονός πως δύο από τους παρόχους – ηγέτες του κλάδου παροχής Cloud υπηρεσιών, εργάζονται συνεχώς επάνω σε νέες τεχνολογίες και τρόπους, προκειμένου να κάνουν την πρόσβαση (αλλά και την εισαγωγή των επιχειρησιακών προγραμμάτων) των πελατών τους στο cloud μια ευκολότερη εμπειρία.

Το γεγονός αυτό ωφελεί περισσότερο τους χρήστες εκείνους που δεν επιδιώκουν μόνο να στείλουν δεδομένα στο Cloud, αλλά και να εξάγουν δεδομένα από αυτό.

Αυτού του είδους οι δικτυακές συνδέσεις αποτελούν και έναν δρόμο διπλής κατεύθυνσης.

Επίσης, οι δύο εταιρίες τονίζουν ιδιαίτερα τη σημασία της ύπαρξης ενδιάμεσων παρόχων, για επιμέρους βάσεις δεδομένων που θα λειτουργούν ως  σημεία ενδοσύνδεσης μεταξύ των cloud παρόχων και των τελικών χρηστών. Η σημασία των τελευταίων δεν μπορεί παρά μόνο να αυξηθεί με το πέρασμα του χρόνου, καθώς ολοένα και περισσότεροι πελάτες θα διαχειρίζονται τις υβριδικές cloud πλατφόρμες τους.

 

Κάνε σήμερα εγγραφή στο newsletter του commerce.gr και ενημερώσου άμεσα για όλα τα νέα της αγοράς.

    Σε συνεργασία με το


    Ενημερώσου άμεσα και καθημερινά με όλα τα νέα της αγοράς, γρήγορα, με τα νέα που σε ενδιαφέρουν. Περισσότερα από 3000 μέλη μας ακολουθούν καθημερινά κάθε πρωί με το βασική ενημέρωση και ένα update το απόγευμα της ίδιας ημέρας.