Thu. Oct 28th, 2021

10 Λάθος τακτικές SEO από μεγάλες εταιρίες SEO

Κάνε σήμερα εγγραφή στο newsletter του commerce.gr και ενημερώσου άμεσα για όλα τα νέα της αγοράς.

  Σε συνεργασία με το


  Ενημερώσου άμεσα και καθημερινά με όλα τα νέα της αγοράς, γρήγορα, με τα νέα που σε ενδιαφέρουν. Περισσότερα από 3000 μέλη μας ακολουθούν καθημερινά κάθε πρωί με το βασική ενημέρωση και ένα update το απόγευμα της ίδιας ημέρας. 

  Με τα χρόνια, έχω ακούσει για κάποιες τρελές τακτικές SEO που είναι πιο πιθανό να σας βλάψουν στη συνέχεια παρά να σας βοηθήσει. Αυτό το άρθρο θα αποκαλύψει μερικούς μύθους και θα σας βοηθήσει να εντοπίσετε εταιρείες SEO που πρέπει να αποφύγετε.

  Η εταιρεία SEO περιορίζει τον αριθμό των λέξεων-κλειδιών που μπορείτε να στοχεύσετε

  Δεν υπάρχει λόγος να περιορίσετε τον αριθμό των λέξεων-κλειδιών που μπορείτε να στοχεύσετε στις μηχανές αναζήτησης. Θα πρέπει να μοχθήσετε να καταταγείτε ψηλότερα για όσο το δυνατόν περισσότερες σχετικές φράσεις-κλειδιά. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τους στοχεύσετε σε όλες τις σελίδες και ότι οι ταξινομήσεις SEO δεν είναι ποτέ εγγυημένες, αλλά έχω ακούσει για κάποιες εταιρείες SEO που σας περιορίζουν σε 4 ή 6 φράσεις-κλειδιά. Αυτό είναι τρελό! Πιστεύω ότι επιλέγουν ένα μικρό αριθμό λέξεων-κλειδιών που μπορούν να ταξινομηθούν πολύ ψηλά. Μόλις επιτύχουν την κατάταξή τους, ξέρουν ότι μπορούν να καθίσουν και να παρουσιάσουν μια έκθεση κάθε μήνα με τις υψηλές βαθμολογίες. Η διατήρηση μερικών υψηλών βαθμολογιών δεν είναι αρκετά καλή! Το καλύτερο μέτρο της αποτελεσματικότητας του συνεχιζόμενου SEO είναι η συνεχής αύξηση των επισκέψεων και των μετατροπών από τη μη επώνυμη φυσική αναζήτηση.

  Η εταιρεία SEO  δεν θα επιστρέψει τις κλήσεις σας

  Αν δεν μπορείτε να έρθετε σε επαφή με την εταιρεία SEO σας, είναι ένα κακό σημάδι. Αυτό σημαίνει ότι δεν είστε προτεραιότητα τους. Για τις μεγάλες εταιρείες SEO, είναι απλώς ένα παιχνίδι αριθμών. Αγωνίζονται για να προσθέσουν πελάτες και εάν μερικοί πελάτες αποχωρήσουν στη πορεία, δεν τους νοιάζει. Είστε ένα μικρό ψάρι για αυτούς. Είναι αστείο γιατί μόνο όταν τους πείτε ότι θέλετε να ακυρώσετε το συμβόλαιο τους, αρχίζουν να σας δίνουν και πάλι προσοχή, κανονίζοντας συναντήσεις και προσπαθώντας να σας δείξουν πώς ήταν αποτελεσματική για σας. Έχω δει εταιρείες SEO να δείχνουν στους πελάτες τους πόσες επισκέψεις αναζήτησης έλαβαν ως απόδειξη των καλών αποτελεσμάτων. Όταν έφτασα ένα επίπεδο βαθύτερα, διαπίστωσα ότι παρουσίαζαν κατά 95% επώνυμες επισκεψιμότητες οι οποίες δεν ήταν αποτέλεσμα οποιωνδήποτε φυσικών προσπαθειών SEO.

  Η εταιρεία SEO θέλει να υπογράψετε μακροπρόθεσμο συμβόλαιο

  Μακροπρόθεσμα συμβόλαια θα πρέπει να σας κάνουν να φύγετε. Τα αποτελέσματα SEO δεν μπορούν να είναι εγγυημένα. Το SEO απαιτεί χρόνο, αλλά εάν δεν βλέπετε αποτελέσματα μετά από 3 μήνες, θα πρέπει να είστε σε θέση να σταματήσετε να πληρώνετε για μια υπηρεσία που δεν δημιουργεί απόδοση επένδυσης (ROI). Μιλώ με εταιρείες όλη την ώρα που έχουν συμβόλαια ενός έτους και δεν μπορούν να βγουν από αυτά με αποτέλεσμα να μισούν την εταιρεία SEO τους. Δεν βλέπουν αποτελέσματα, δεν τους παίρνουν πίσω κλήσεις και δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι έχει ολοκληρωθεί κάποια εργασία αλλά δεν μπορείτε να ακυρώσετε την υπηρεσία. Οι καλές εταιρείες SEO θα σας προσφέρουν συμβόλαιο από μήνα σε μήνα δίνοντάς σας τη δυνατότητα να το ακυρώσετε ανά πάσα στιγμή. Ξέρουν ότι είναι υπό επιτήρηση για να παρέχουν αποτελέσματα ή το συμβόλαιο τους θα ακυρωθεί.

  Η εταιρεία SEO δεν θα σας αφήσει να μιλήσετε με έναν πραγματικό ειδικό SEO

  Οι πωλητές χειρίζονται τους πελάτες και οι επαγγελματίες SEO χειρίζονται την πραγματική δουλειά. Όταν το βλέπω αυτό αμέσως καταλαβαίνω ότι δεν γίνεται πολύ εργασία ή ότι έχουν κάνει είναι από εξωτερικό συνεργάτη. Δεν είμαι ένας μεγάλος οπαδός της εξωτερικής ανάθεσης, αλλά ορισμένες εταιρείες SEO θα μπορούσαν να υποστηρίξουν ότι είναι ένας τρόπος για να καταστήσει το SEO προσιτό οικονομικά. Θα ήταν εντάξει εάν οι εξωτερικοί συνεργάτες γνώριζαν πραγματικά πώς να κάνουν καλό SEO και πώς να γράφουν πρωτότυπο κώδικα στα αγγλικά. Μην με παρεξηγήσετε, μερικές off shore εταιρείες SEO κάνουν καλά την δουλειά τους, αλλά οι περισσότεροι από αυτούς (οι φθηνές ιδιαίτερα) βασίζονται κυρίως σε spamming blogs, ανταλλαγή συνδέσεων, κλπ. που θα σας επιφέρει κυρώσεις. Εάν κάνετε SEO θα πρέπει να είστε σε θέση να μιλήσετε πραγματικά με τον ειδικό SEO για τις τακτικές που χρησιμοποιούν.

  Η εταιρία SEO χρησιμοποιεί τακτικές SEO που δεν είναι έγκυρες!

  Αυτό είναι άσχημα νέα για κάθε εταιρεία που χρησιμοποιεί έναν πωλητή που χρησιμοποιεί παράνομες τεχνικές SEO. Η ιστοσελίδα σας θα τιμωρηθεί σύντομα. Διαβάστε τα blogs SEO και θα δείτε ότι αυτές οι τεχνικές δεν λειτουργούν. Ειδικότερα, η Google είναι πολύ καλή για τον εντοπισμό εταιρειών που χρησιμοποιούν αυτές τις τεχνικές και αναλαμβάνει ταχεία δράση. Αποφύγετε οποιαδήποτε εταιρεία θέλει να χτίσει συνδέσμους για σας από την ανάρτηση σε φόρουμ και blogs. Αποφύγετε εταιρείες που λένε ότι διαθέτουν ένα δίκτυο ιστοσελίδων και  θα συνδεθούν με τη δική σας. Η δημιουργία συνδέσεων πολύ γρήγορα με αφύσικο τρόπο θα ανιχνευθεί και θα τιμωρηθείτε. Αν έχετε μια εταιρεία SEO που γράφει κώδικα για εσάς, ελέγξτε για να δείτε εάν το περιεχόμενο αυτό είναι αντιγραμμένο από κάποιον άλλο δικτυακό τόπο. Μπορείτε να αναζητήσετε μια πρόταση ή δύο και να δείτε γρήγορα αν ο κώδικας σας είναι επίσης σε πολλά άλλα sites. Δεν θέλετε να δημιουργήσετε αντιγραμμένο κώδικα στην ιστοσελίδα  σας γιατί θα σας βάλει σε μπελάδες. Μείνετε μακριά από οποιαδήποτε εταιρεία που θέλει να κρύψει κώδικα στο δικτυακό σας τόπο. Εάν η οικοδόμηση του αρχικού περιεχομένου δεν αποτελεί μέρος του σχεδίου δεν έχετε τη σωστή στρατηγική SEO. Ως ιδιοκτήτης ιστοτόπου, είστε υπεύθυνοι για να βεβαιωθείτε ότι η εταιρεία SEO σας δεν κάνει τίποτα παράνομο. Αν τιμωρηθείτε, η άγνοια δεν θα εξαφανίσει την ποινή σας . Είναι πολύ δύσκολο να αποφύγεις μετά την ποινή. Αυτό το θέμα είναι για ένα άλλο άρθρο …

  Η εταιρία SEO ξαφνικά σας στέλνει email

  Βλέπω αυτά τα μηνύματα παντού. Το βασικό στοιχείο της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας είναι ότι “έχετε μια μεγάλη περιοχή αλλά δεν κατατάσσεστε πολύ”. Spammy εταιρείες SEO έχουν πάρει τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας με απόξεση του Διαδικτύου για τα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία ή με την αγορά λιστών. Στη συνέχεια στέλνουν χιλιάδες από αυτά τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κάθε μέρα. Χωρίς ακόμη αναζήτηση στην ιστοσελίδα σας, ισχυρίζονται ότι δεν κατατάσσεστε πολύ. Αυτό βασίζεται στον φόβο ότι οι ιδιοκτήτες ιστοτόπων έχουν για την ικανότητά τους να έχουν έναν επιτυχημένο ιστότοπο. Μόνο αν απαντήσετε στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο, ελέγχουν τον ιστότοπό σας. Αν ήμουν για να ελέγξετε ακριβώς για κάθε ιστοσελίδα, είμαι βέβαιος ότι θα μπορούσα να βρω μία ή δύο φράσεις-κλειδιά που είναι σχετικές που η ιστοσελίδα δεν έχει υψηλή θέση για. Κανένας ιστότοπος δεν κατατάσσεται ιδιαίτερα για κάθε φράση λέξης κλειδιού που θα θέλατε ποτέ να στοχεύσετε. Spammy εταιρείες SEO βασίζονται σε αυτή την τακτική για να πάρει το πόδι τους στην πόρτα. Αυτό που θα καταλήξετε είναι να “το θέσει και να το ξεχάσει SEO”. Θα είναι ένα μικρό ψάρι σε μια μεγάλη λίμνη. Οι εταιρείες όπως αυτό ενδιαφέρονται περισσότερο για την ταχεία οικοδόμηση αφελών πελατών. Οι περισσότεροι από αυτούς δεν ξοδεύουν χρόνο για να γράψουν πρωτότυπο περιεχόμενο.

  Η εταιρία SEO χρησιμοποιεί ιδιωτική (μυστική) μεθοδολογία και τεχνικές που δεν μοιράζονται

  Εάν δεν μπορούν να εξηγήσουν τι κάνουν για σας, είναι μάλλον παράνομο SEO που θα σας κάνει να τιμωρηθείτε. Δεν υπάρχει μυστική συνταγή.

  Η εταιρία χρησιμοποιεί μόνο τις αναφορές από ιδιωτικές αναλύσεις

  Αυτό είναι σκιερό … Δεν εμπιστεύομαι αποτελέσματα που αναφέρθηκαν χρησιμοποιώντας αναλυτικά συστήματα που ελέγχονται από την εταιρεία SEO. Ποιος ξέρει πώς μετρά τα πράγματα και αν γεμίζουν τους αριθμούς τους. Θα πρέπει να ζητήσετε από την εταιρεία SEO να χρησιμοποιεί το Google Analytics για να σας ενημερώσει για το πόσο επισκέψεις φυσικής αναζήτησης και μετατροπές που δεν έχουν επωνυμία, που λαμβάνετε. Εάν δεν λαμβάνετε καθόλου αναφορές, αυτό είναι ακόμη χειρότερο. Παρέχουμε στους πελάτες μας μηνιαίες αναφορές που εξηγούν τις τακτικές που χρησιμοποιήσαμε, ποια αποτελέσματα επιτεύχθηκαν ειδικά για κάθε τακτική και ότι οι συστάσεις μας προχωρούσαν.

  Η εταιρία SEO έχει τακτικές υψηλής πίεσης και σας απειλεί

  Ακούγεται τρελό, σωστά; Γνωρίζω μια μεγάλη εταιρεία που κάνει SEO / SEM που απειλεί τους πελάτες της αν αποφασίσουν να αφήσουν να λένε ότι θα λυπάσαι αν δεν αλλάξεις γνώμη και τι τεράστιο λάθος κάνεις. Αυτή η απογοήτευση. Εάν τα αποτελέσματά σας είναι φτωχά και ένας πελάτης θέλει να φύγει, μην τους απειλείστε! Ξέρεις ποιος είσαι

  Η εταιρία υπερχρεώνει για τις υπηρεσίες SEO

  Εάν μια εταιρεία SEO θέλει να σας χρεώσει 200 δολάρια το μήνα για να κάνει το φυσικό SEO τους, πόσο χρόνο θα μπορούσαν πραγματικά να ξοδεύουν; Είναι απλά outsourcing (βλέπε # 4 παραπάνω); Για να γίνει φυσικό δικαίωμα SEO, η ανάλυση πρέπει να γίνει σε τακτική βάση και το πρωτότυπο περιεχόμενο πρέπει να αναπτυχθεί συνεχώς. Αυτό δεν είναι δυνατό μέσα σε λίγες ώρες κάθε μήνα. Αντιστρόφως, υπάρχουν εταιρείες SEO που υπερφορτώνουν τρόπο. Έχω ακούσει μερικούς μεγάλους αριθμούς $$ για μηνιαίο SEO. Εάν είστε μια μεγάλη εταιρεία με ένα μεγάλο site, ίσως χρειαστεί να πληρώσετε ένα δίκαιο ποσό για SEO. Απλά βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τι γίνεται πραγματικά κάθε μήνα και ότι η τακτική είναι όλα λευκά καπέλα.

  Κάνε σήμερα εγγραφή στο newsletter του commerce.gr και ενημερώσου άμεσα για όλα τα νέα της αγοράς.

   Σε συνεργασία με το


   Ενημερώσου άμεσα και καθημερινά με όλα τα νέα της αγοράς, γρήγορα, με τα νέα που σε ενδιαφέρουν. Περισσότερα από 3000 μέλη μας ακολουθούν καθημερινά κάθε πρωί με το βασική ενημέρωση και ένα update το απόγευμα της ίδιας ημέρας. 

   ATProduct - Brands with personality