Fri. Feb 26th, 2021

Τα κρυπτογραφημένα νομίσματα καταστρέφονται

Οι Κασσάνδρες του ψηφιακού χρήματος αρχίζουν να βγαίνουν αληθινές.

Ο τομέας έχασε το 1/3 περίπου της αγοραστικής του αξίας από το peak του στις αρχές του Ιουνίου, ωθώντας τον σε αυτό που οι παραδοσιακοί αναλυτές της αγοράς μετοχών χαρακτηρίζουν ως bear market. Το Bitcoin, το μεγαλύτερο από τα ψηφιακά νομίσματα, έχει πέσει περίπου 20% από την κορυφή των 3.000 δολαρίων που έφτασε στις 12 Ιουνίου. Οι μικρότεροι αντίπαλοι, όπως το ethereum και το ripple, χτυπιούνται ακόμη πιο σκληρά.

«Όταν ψάχνουμε για σημάδια πλεονάσματος στην αγορά, κοιτάζω το bitcoin και μου φαίνεται αρκετά τρομακτικό», δήλωσε ο Richard Turnill, παγκόσμιος επικεφαλής επενδυτικών στρατηγικών της BlackRock Inc., κατά τη διάρκεια μιας παρουσίασης της προοπτικής του περασμένου μισού έτους στη Νέα Υόρκη την Τρίτη.

Εάν τα εικονικά νομίσματα έφτασαν σε μια χρηματιστηριακή τιμή συζητήθηκε καθώς η χρηματιστηριακή αξία του τομέα αυξήθηκε φέτος, αυξάνοντας τον σκεπτικισμό από τους ειδήμονες, συμπεριλαμβανομένου του τεχνολογικού δισεκατομμυριούχου Mark Cuban. Οι υποστηρικτές, όπως ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ripple Brad Garlinghouse, του οποίου η εταιρεία μεταφοράς χρημάτων είναι συνδεδεμένη με τo τρίτο μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα βάσει της αγοραστικής του αξίας, δήλωσε ότι δεν είναι πεπεισμένος.

“Θα ήμουν έκπληκτος αν υπάρξει μια μεγάλη συντριβή”, δήλωσε ο Garlinghouse σε συνέντευξή του στο κεντρικό γραφείο του Bloomberg στη Νέα Υόρκη τη Δευτέρα. “Μπορούμε να δούμε τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία να συνεχίζουν να διπλασιάζονται ή να τριπλασιάζονται ή να τετραπλασιάζονται από το σημείο που είμαστε σήμερα; Αυτό δεν θα με εξέπληττε καθόλου”.

Τα ψηφιακά κέρματα ανέρχονται σε αξία σήμερα περίπου 80 δισεκατομμύρια δολάρια, κάτω από την κεφαλαιοποίηση της αγοράς ύψους 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων την Παρασκευή και 115 δισεκατομμυρίων δολαρίων στις 14 Ιουνίου, σύμφωνα με στοιχεία της Coinmarketcap.com.

Η ύφεση αυτής της εβδομάδας συμπίπτει με τις αρχικές ακροάσεις στη δίκη του πρώην επικεφαλή του Mt. Gox, η χρεοκοπημένη Ιαπωνική συναλλαγματική bitcoins που κατέρρευσε το 2014 μετά από απώλεια bitcoins αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων. Ο Διευθύνων Σύμβουλος Mark Karpeles ισχυρίστηκε ότι δεν είναι ένοχος στο Τόκιο την Τρίτη για κατηγορίες για υπεξαίρεση και φούσκωμα εταιρικών χρηματοοικονομικών λογαριασμών.

Η αναταραχή μπορεί να απέχει πολύ από το τέλος, καθώς οι αντίπαλοι λάτρεις bitcoin πρόκειται να εγκρίνουν δύο ανταγωνιστικές ενημερώσεις λογισμικού στα τέλη Ιουλίου. Αυτό έχει αυξήσει την πιθανότητα ότι το bitcoin θα χωριστεί στα δύο, ένα πρωτοφανές γεγονός που θα προκαλούσε σεισμικές δονήσεις μέσω της αγοράς.

Η εκρηκτικότητα δεν είναι κάτι καινούργιο για τους αγοραστές κρυπτογραφημένου συναλλάγματος, οι οποίοι αντιμετώπισαν απώλειες τους τελευταίους μήνες καθώς οι συναλλαγματικές παλεύουν με διακοπές λειτουργίας και κακές επιδόσεις. Αγωνίζονται να συμβαδίσουν με την αύξηση του όγκου που έχει σαρώσει την αγορά εν μέσω υποθέσεων σχετικά με τις δυνατότητες για ευρεία υιοθέτηση εικονικών περιουσιακών στοιχείων και τεχνολογίας blockchain.

“Είναι εύκολο να δούμε την φετινή εκτίμηση και να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι είμαστε μάρτυρες μιας φούσκας”, δήλωσε ο Martin Garcia, αντιπρόεδρος πωλήσεων και διαπραγμάτευσης στο Genesis Global Trading. “Ενώ καταλαβαίνω ότι οι τιμές που βλέπουμε τώρα είναι λίγο έως πολύ επιπόλαιες, νομίζω ότι βρισκόμαστε σε πολύ πρώιμα στάδια της ανάπτυξης μιας εντελώς νέας κατηγορίας περιουσιακών στοιχείων ».

Κάνε σήμερα εγγραφή στο newsletter του commerce.gr και ενημερώσου άμεσα για όλα τα νέα της αγοράς.

Σε συνεργασία με το


Ενημερώσου άμεσα και καθημερινά με όλα τα νέα της αγοράς, γρήγορα, με τα νέα που σε ενδιαφέρουν. Περισσότερα από 3000 μέλη μας ακολουθούν καθημερινά κάθε πρωί με το βασική ενημέρωση και ένα update το απόγευμα της ίδιας ημέρας.