Thu. Oct 28th, 2021

Πως να αποκαλύψετε ένα ψεύτικο λογαριασμό facebook

Κάνε σήμερα εγγραφή στο newsletter του commerce.gr και ενημερώσου άμεσα για όλα τα νέα της αγοράς.

  Σε συνεργασία με το


  Ενημερώσου άμεσα και καθημερινά με όλα τα νέα της αγοράς, γρήγορα, με τα νέα που σε ενδιαφέρουν. Περισσότερα από 3000 μέλη μας ακολουθούν καθημερινά κάθε πρωί με το βασική ενημέρωση και ένα update το απόγευμα της ίδιας ημέρας. 

  Το Facebook είναι ένα κοινωνικό δίκτυο με πάνω από ένα δισεκατομμύριο χρήστες.Κάποιοι από τους οποίους δεν δείχνουν και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τους συνανθρώπους τους. Αναζητούν πληροφορίες σας,να κλέψουν την προσωπικότητά σας ή ακόμη και να καταστρέψουν την φήμη σας.Πως προφυλάγεστε απέναντι σε τέτοιους θηρευτές;

  Θα σας δείξουμε μερικούς τρόπους για να προστατευτείτε εσείς και η οικογένειά σας στο Facebook.Συνέχισε να διαβάζεις!

  ΒΗΜΑΤΑ

  1. Γνωρίστε γιατί είναι σημαντικό να αναγνωρίζετε ένα ψεύτικο λογαριασμό.Πρώτον και κυριότερων,κάποιος με ψεύτικο λογαριασμό είναι εξορισμού απατεώνας.Αν δεν έχετε δουλειά μαζί του,πιθανότατα δεν θέλετε να αποκτήσετε.
   • Ενώ μπορεί να σας παρουσιάζετε σαν φίλος ή σαν θαυμαστής,ο απώτερος σκοπός του όμως μπορεί να είναι τα χρήματα σας,κάποια υλικά αγαθά ή η περιουσία σας.
   • Ο ψεύτικος λογαριασμός μπορεί να σχεδιάζει να κλέψει την ταυτότητα σας ή σημαντικές πληροφορίες που θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει ενάντια σε κάποιον άλλο.
  2. Μην μιλάτε σε αγνώστους.Τουλάχιστον σκεφτείτε το καλά πριν δεχτείτε ένα αίτημα φιλίας από κάποιον που δεν γνωρίζετε και δεν συνδέεστε με κάποιο τρόπο.Αν δεν είστε σίγουροι,κάντε τα παρακάτω:
   • Κάντε τους ερωτήσεις:Γιατί θέλουν να γίνετε φίλοι;Πως έμαθαν για σας;Αν έχετε κοινούς γνωστούς;Ελέγχοντας το όνομά τους μπορείτε να δείτε αν έχετε κοινούς φίλους.Εάν έχετε επικοινωνήστε με τον φίλο σας,αλλιώς είναι ανησυχητικό που σας έστειλε αίτημα.
  3. Κάντε μια μικρή έρευνα.Στην τελική,μπορεί να είναι διασκεδαστικό.Μπορεί επίσης να ανακαλύψετε άσχημα πράγματα για τον παρ’ολίγον φίλο σας.Καιρός να το ανακαλύψετε.
  4. Διαβάστε το προφίλ του πολύ προσεκτικά.Ταιριάζει με αυτά που σας λέει ή υπάρχουν υπερβολές στα λεγόμενά του;
   • Παραδείγματος χάριν,ίσως υπάρχουν φωτογραφίες με κάποιο νεαρότερο άτομο που να προσδιορίζει ότι είναι καθηγητής ή υπεύθυνος κάποιας εταιρίας.Φαίνεται να είναι στημένη για να τον κάνει να φαίνεται απίθανος;Εμπιστευτείτε το ένστικτό σας.Μπορείτε κάλλιστα να ζητήσετε αποδείξεις για τα λεγόμενα του,στο κάτω κάτω αυτός σας προσέγγισε και έχετε κάθε δικαίωμα να σιγουρευτείτε για την νομιμότητά του.
  5. Ελέγξτε τις φωτογραφίες προφίλ τους.Υπάρχει μόνο μία;Φαίνεται πολύ καλή για να είναι αληθινή ή πειραγμένη;Μήπως την έχετε ξαναδεί;Μία καλή φωτογραφία ή πειραγμένη μπορεί να μην είναι αρνητικό σημάδι,αλλά μπορεί απλά να έψαξε στο διαδίκτυο για μία ελκυστική φωτογραφία,σκεπτόμενος ότι κανείς δεν θα το καταλάβει.Δοκιμάστε αυτό:
   • Κατεβάστε την φωτογραφία του στην επιφάνεια εργασίας σας.
   • Ανοίξτε τον περιηγητή σας και ψάξτε για φωτογραφίες στο Google.
   • Σύρετε την φωτογραφία προφίλ από την επιφάνεια εργασίας σας στο πεδίο αναζήτησης: θα επεκταθεί ,όπως φαίνεται στην εικόνα:
   • Το Google θα εμφανίσει ένα ταιριαστό αποτέλεσμα (με πληροφορίες όπως ονόματα) ή πανομοιότυπες φωτογραφίες με την αυθεντική.
  6.  Ελέγξτε το όνομά τους στο διαδίκτυο.Δεν θα είναι πολύ χρήσιμο αν το όνομα είναι συνηθισμένο,αλλά για ένα ασυνήθιστο όνομα τα αποτελέσματα μπορεί να είναι ενδιαφέροντα.
   • Αν έχουν συνηθισμένο όνομα,προσθέστε πληροφορίες όπως η περιοχή,ηλικία ή άλλες πληροφορίες που μπορείτε να πάρετε από το προφίλ τους.
   • Έχει προστεθεί με ετικέτα σε φωτογραφίες;Ένα υπαρκτό άτομο συνήθως προστίθεται αρκετά συχνά με ετικέτα στο Facebook.
  7. Έλεγξε τους φίλους τους. Είναι οι φίλοι τους ξένοι ή ντόπιοι;Όσο περισσότεροι ντόπιοι τόσο πιο πιθανό να είναι και υπαρκτό το άτομο.Σε αντίθετη περίπτωση, να είσαι πιο καχύποπτος.
   • Η έλλειψη ντόπιων φίλων σε προδιαθέτει ότι δεν έχεις να κάνεις με υπαρκτό άτομο.Αυτό συμβαίνει με άτομα που προσποιούνται ότι είναι ελκυστικές γυναίκες.Συνήθως σε προσελκύουν με ατάκες του στυλ “Σε είδα σε μια φωτογραφία και μου άρεσε”
  8. Μπλόκαρε την αίτηση. Αν δεν έχεις καλό προαίσθημα για κάποιον,υπάρχει μια απλή λύση: μην απορρίψεις απλά το αίτημα φιλίας,αλλά μπλόκαρε τον τελείως.
   • Επέλεξε το όνομά του στο Facebook και πήγαινε στο χρονολόγιό του.Στην δεξιά μεριά,κάτω από την φωτογραφία εξωφύλλου,επέλεξε τις ρυθμίσεις:
   • Μπορείτε να τους απαγορεύσετε να επικοινωνήσουν μαζί σας,ή να τους αναφέρετε στο Facebook εάν πιστεύετε ότι είναι απειλητικοί ή εμπλέκονται με παράνομες δραστηριότητες.
  9. Δημιουργήστε μία “δοκιμαστική περίοδο.”Εάν έχετε την συνήθεια να δέχεστε αιτήματα φιλίας από φίλους φίλων, ή από άτομα που φαίνεται να έχετε κοινά ενδιαφέροντα όπως την μουσική,το μαγείρεμα,το χορό κ.α. τότε είστε ευάλωτοι σε ψεύτικα προφίλ.
   • Ενώ μπορείτε να κάνετε υπέροχες σχέσεις με αυτό τον τρόπο,προσπαθήστε πάντα να έχετε κάποιον φίλο που μπορεί να εγγυηθεί γι’αυτόν.Αν δεν γίνεται αυτό να έχετε το νου σας για τυχόν παράξενες συμπεριφορές όπως ξαφνικό βομβαρδισμό από likes,σχόλια και φωτογραφίες σε καθημερινή βάση.
   • Εάν δεν γνωρίζεστε πολύ καλά,τα πράγματα πρέπει να πηγαίνουν πιο αργά και πολιτισμένα,όχι να εισβάλουν στον προσωπικό σας χώρο αμέσως.
   • Εάν σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα,δεν νοιώθετε άνετα με τον καινούριο σας φίλο,διαγράψτε τον.
  10. Προσέχετε διασυνδεδεμένα ψεύτικα προφίλ.Κάποτε ήταν λογικό να πιστεύουμε ότι αν κάποιος είχε ένα σύνολο φίλων που αλληλεπιδρούν και εγγυώνται ο ένας για τον άλλο,τότε θα είναι και υπαρκτό άτομο.Όχι πια!
   • Υπάρχουν αυξημένες περιπτώσεις ένα άτομο να ελέγχει πληθώρα ψεύτικων λογαριασμών,προσποιούμενος ότι είναι διαφορετικά άτομα,όλοι εγγυώνται για κάποιον άλλον από την ομάδα και πάντα προσπαθούν να γίνουν φίλοι και με κάποιον με κανονικό προφίλ!
   • Ένα καλό παράδειγμα είναι η υπόθεση της Natalia Burgess,η οποία έφτιαξε ένα δίκτυο εξαπάτησης και ανάγκασε πολλούς νεαρούς να υποκύψουν ερωτικά στις διάφορες ταυτότητες της επειδή δεν ένοιωθε ποθητή.Δυστυχώς,οι ψεύτικοι λογαριασμοί αυτού του είδους μπαίνουν σε μεγάλο κόπο για να δημιουργήσουν ένα σύνολο ψεύτικων λογαριασμών ακόμη και σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ιστοσελίδες για να δώσουν την εντύπωση ότι οι ψεύτικες προσωπικότητές τους είναι αληθινές.
  11. Ψάξτε για ασυνέπειες καταγραφής. Εάν έχετε γίνει στόχος από ένα δίκτυο ψεμάτων,κάποια στιγμή θα αρχίσει να ξεμπερδεύει.Είναι αναμενόμενο όταν κάποιος προσπαθεί να συντηρήσει αρκετούς λογαριασμούς,θα μπερδέψει κάποια στιγμή τις ιστορίες.
   • Εάν αρχίσετε να το παρατηρείτε σε απαντήσεις ή σε σχόλια,κρατήστε σημειώσεις και να είστε σε εγρήγορση για περισσότερες ασυναρτησίες.
  12. Κάντε δεύτερες σκέψεις αν το άτομο πει κάτι παράξενο ή άσχετο με την προσωπικότητά του. Παραδείγματος χάριν: εάν ένας ενήλικας προσποιείται ότι είναι έφηβος,ίσως αναφέρει κάτι που θα τον συνδέσει με ένα ιστορικό γεγονός ή άτομο που οι έφηβοι δεν θα γνώριζαν και πολλά σχετικά με αυτό .Ή ίσως αποδειχτεί ότι γνωρίζει πολλά πράγματα σε ένα θέμα που ο χαρακτήρας του δεν θα έπρεπε να γνωρίζει.
   • Δώστε βάση τι λέει το ύποπτο άτομο,καθώς όλοι κάποια στιγμή καταρρέουν!Κανείς δεν είναι τέλειος,κάποια στιγμή θα του ξεφύγει κάτι που θα σας δώσει ένα στοιχείο ότι το προαίσθημα που είχατε είναι σωστό.
  13. Να είστε προσεκτικοί με εκδηλώσεις αγάπης,στοργής και ρομαντισμού. Εάν κάποιος που δεν έχετε συναντήσει ποτέ,που μένει χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά σας και έχει αποκαλύψει ελάχιστα για τον εαυτό του,δηλώνει ερωτευμένος μαζί σας,να το θεωρήσετε ύποπτο.Συνήθως οι ψεύτικοι λογαριασμοί το κάνουν αυτό γιατί τους αρέσει να παίζουν με την ζωή και τα αισθήματα των άλλων.Κάποιες φορές είναι όντως ερωτευμένοι αλλά φοβούνται να αποκαλύψουν τον πραγματικό τους εαυτό (ή έχουν κάποια σχέση στην πραγματική τους ζωή) και άλλες φορές μπορεί να επιδιώκουν άλλα πράγματα όπως λεφτά,σεξ ή ναρκωτικά.
   • Aναρωτηθείτε για τα συναισθήματα και τα κίνητρα σας αν αρχίσετε να νοιώθετε κάτι για κάποιον που λέει ότι σας αγαπάει μέσω διαδικτύου.Είναι πολύ ξαφνικό;Πολύ παράξενο;Πολύ φρικιαστικό;Λίγο άβολο;Εμπιστευτείτε αυτά τα αισθήματα και διαγράψτε τον από το λογαριασμό σας.
   • Εάν σας ζητήσουν αισθησιακές φωτογραφίες,κατευθείαν θεωρήστε το ύποπτο.Ένας ψεύτικος λογαριασμός είναι εύκολος τρόπος για να αποκτήσει κάποιος τσάμπα πορνογραφικό υλικό και να το διαρρεύσει μετά στο διαδίκτυο.
  14. Διαγράψτε τους! Εάν είστε καχύποπτοι,αβέβαιοι ή νοιώθετε άβολα με το να είναι κομμάτι των φίλων σας στο Facebook,διαγράψτε τους.Δεν είναι ούτε πραγματικοί σας φίλοι ούτε οικογένεια σας και ίσως σας δημιουργήσουν προβλήματα στο μέλλον.
   • Ενημερώστε και άλλους φίλους σας στο Facebook που τους έχουν δεχτεί.Συνηθισμένη τακτική των ψεύτικων προφίλ είναι να προσπαθούν να εισχωρήσουν στον κύκλο γνωριμιών σας για να κάνουν την φιλίας σας να μοιάζει πιο αληθινή.
  Κάνε σήμερα εγγραφή στο newsletter του commerce.gr και ενημερώσου άμεσα για όλα τα νέα της αγοράς.

   Σε συνεργασία με το


   Ενημερώσου άμεσα και καθημερινά με όλα τα νέα της αγοράς, γρήγορα, με τα νέα που σε ενδιαφέρουν. Περισσότερα από 3000 μέλη μας ακολουθούν καθημερινά κάθε πρωί με το βασική ενημέρωση και ένα update το απόγευμα της ίδιας ημέρας. 

   ATProduct - Brands with personality