Thu. Oct 28th, 2021

Οι αναβαθμίσεις ERP ξεκινούν στο Cloud

Κάνε σήμερα εγγραφή στο newsletter του commerce.gr και ενημερώσου άμεσα για όλα τα νέα της αγοράς.

  Σε συνεργασία με το


  Ενημερώσου άμεσα και καθημερινά με όλα τα νέα της αγοράς, γρήγορα, με τα νέα που σε ενδιαφέρουν. Περισσότερα από 3000 μέλη μας ακολουθούν καθημερινά κάθε πρωί με το βασική ενημέρωση και ένα update το απόγευμα της ίδιας ημέρας. 

  Λαμβάνοντας μια νέα μορφή

  Καθώς τα συστήματα ERP ( Enterprise resource planning ) συνεχίζουν να βρίσκουν τη θέση τους στην αλυσίδα εφοδιασμού, η τεχνολογία έχει αρχίσει να αναλαμβάνει μια νέα μορφή. Τα συστήματα ERP έχουν διανύσει πολύ δρόμο από την πρώτη τους εφαρμογή στις αρχές της δεκαετίας του 1990, όταν η μόνη επιλογή ήταν ένα μοντέλο που βασίζεται στην αρχή. Η πλειοψηφία των εταιρειών εξακολουθεί να προτιμά το πρωτότυπο, αλλά καθώς η τεχνολογία έχει εξελιχθεί τα τελευταία 20 χρόνια, οι πωλητές βλέπουν όλο και περισσότερες επιλογές, όπως ένα σύστημα βασισμένο σε σύννεφο το οποίο μπορεί να διανεμηθεί μέσω του Διαδικτύου και να έχει πρόσβαση σε τελικούς χρήστες μέσω Προγράμματα περιήγησης ιστού. Συχνά χρησιμοποιείται ως μεταφορά για το διαδίκτυο, το cloud computing σημαίνει αποθήκευση και πρόσβαση σε δεδομένα και προγράμματα μέσω του διαδικτύου αντί του σκληρού δίσκου του υπολογιστή σας.

  Ποια είναι λοιπόν η διαφορά ανάμεσα σε ένα ERP ( Enterprise resource planning ) που βασίζεται στην αρχή και στη λύση που βασίζεται σε σύννεφο;

  Σύμφωνα με ένα άρθρο, το “How Cloud ERP Compares to On-Premise ERP”, που δημοσιεύθηκε από το Oracle + NetSuite, η βασική διαφορά μεταξύ του ERP στο ERP και του cloud ERP αφορά στη θέση.

  “Οι ERP ( Enterprise resource planning ) λύσεις on-premise εγκαθίστανται τοπικά στο υλικό και στους διακομιστές της εταιρείας σας και στη συνέχεια διαχειρίζονται από το προσωπικό της τεχνολογίας πληροφορικής (IT), ενώ το cloud ERP – που ονομάζεται επίσης SaaS ή Software-as-a-Service – παρέχεται ως υπηρεσία . Με αυτό το είδος ανάπτυξης, το λογισμικό ERP μιας εταιρείας και τα σχετικά δεδομένα της διαχειρίζεται κεντρικά (στο cloud διαδίκτυο) από τον προμηθευτή ERP και προσπελαίνονται από πελάτες χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού », εξηγεί το άρθρο.

  Προς όφελός σας

  Οι λύσεις ERP ( Enterprise resource planning ) που βασίζονται σε cloud προσφέρουν τέσσερα βασικά πλεονεκτήματα όπως είναι το κόστος, η προσαρμογή, η βελτιωμένη απόδοση, η προσβασιμότητα και η ταχύτητα ανάπτυξης.

  1) Τα συστήματα ERP ( Enterprise resource planning ) κόστους-προϋπολογισμού συνήθως απαιτούν μεγάλο κόστος εκ των προτέρων για την αγορά και τη διαχείριση του λογισμικού και του σχετικού υλικού, των διακομιστών και των εγκαταστάσεων που απαιτούνται για την εκτέλεση του. Και χωρίς ένα μεγάλο ή έμπειρο προσωπικό πληροφορικής, οι πρόσθετες επενδύσεις σε προσωπικό και κατάρτιση μπορούν να προστεθούν γρήγορα.

  Ο πελάτης VAI, ο Black River Produce, ένας νέος διανομέας τροφίμων που εδρεύει στο Βερμόντ, έπεσε στο δεύτερο σενάριο πριν μεταβεί σε σύστημα βασισμένο σε πρόγραμμα περιήγησης από την VAI. Καθώς η επιχείρηση επεκτάθηκε γρήγορα, το αρχικό τους ERP ( Enterprise resource planning ) δεν μπορούσε να συμβαδίσει με τις αυξανόμενες απαιτήσεις της επιχείρησης.

  Υπάρχει, ωστόσο, κάποια αντίσταση από εταιρείες που λειτουργούν 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, επειδή η λειτουργία τους είναι κρίσιμη γι ‘αυτούς. Η Scioscia λέει ότι μερικές εταιρείες πιστεύουν ότι εάν ο διακομιστής είναι στην αρχή, θα υπάρξουν λιγότερες πιθανότητες για down time, η οποία σχετίζεται με μια διακοπή του διαδικτύου.

  Η VAI προσφέρει τόσο ERP ( Enterprise resource planning ) συστήματα εγκατεστημένα στο περιβάλλον όσο και σε cloud, αλλά συνήθως οδηγεί με το σύννεφο για να δείξει στις επιχειρήσεις τα τεράστια οφέλη και τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να επωφεληθούν από τη μείωση του κόστους των υποδομών.

  “Αν προτιμάτε, η VAI ξεκινά την εφαρμογή στο σύννεφο. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας υλοποίησης, ο πελάτης μπορεί να επιλέξει αν θα επιθυμούσε να παραμείνει στο σύννεφο ή να εισάγει σε διακομιστές premise. Δίνει στον πελάτη τη δυνατότητα να το ελέγξει για να δει αν του αρέσει το σύννεφο, αν η ταχύτητα, το uptime, η αξιοπιστία είναι αυτό που θέλουν να είναι “, λέει η Scioscia. “Βλέπουμε πολλούς πελάτες που μένουν στο σύννεφο και οι οποίοι είναι σήμερα έκπληκτοι από το τι μπορεί να προσφέρει το σύννεφο”.

  Το Black River Produce είναι ένα παράδειγμα μιας λειτουργίας 24/7 που έβλεπε πώς τα οφέλη ενός συστήματος που βασίζεται σε σύννεφο αντισταθμίζουν τους κινδύνους.

  “Το μοντέλο διανομής τροφίμων αλλάζει με πολύ, πολύ γρήγορο ρυθμό και η τεχνολογία για αυτό αλλάζει πολύ γρήγορα. Η VAI μπόρεσε να συμβαδίσει με αυτές τις αλλαγές και να μας κρατήσει μπροστά από την καμπύλη “, λέει ο Buchanan. “Αν βρισκόμασταν με ένα άλλο σύστημα που δεν ήταν τόσο προσαρμόσιμο και ανταποκρινόμενο, πιθανότατα θα εξετάζαμε τις μειώσεις των πωλήσεων και την απώλεια μεριδίων αγοράς. Είμαστε μια επιθετική εταιρεία. Αναμένουμε διψήφια αύξηση πωλήσεων 24/7 και η VAI συνεχίζει με αυτό το επιθετικό μοντέλο. ”

  4) Ταχύτητα ανάπτυξης – Κάθε ανάπτυξη ERP ( Enterprise resource planning ) απαιτεί χρόνο και απαιτεί προσεκτικό σχεδιασμό, αλλά το cloud ERP προσφέρει σαφή πλεονεκτήματα όταν εξετάζετε την ταχύτητα ανάπτυξης. Το άρθρο Oracle + NetSuite επισημαίνει ότι επειδή το cloud ERP δεν απαιτεί πρόσθετο υλικό, μια επιχείρηση δεν χρειάζεται να σπαταλάσει χρόνο προμηθεύοντας και εγκαθιστώντας υποδομή πληροφορικής, μεταφέροντας εύκολα σε πολλαπλές περιοχές, θυγατρικές και τμήματα χωρίς πρόσθετο κόστος.

  Δεν υπάρχει ανταμοιβή χωρίς κίνδυνο

  Τα οφέλη από ένα σύστημα που βασίζεται σε σύννεφο είναι σημαντικά, αλλά πολλές εταιρείες εξακολουθούν να ανησυχούν, ειδικά σε εκείνες τις περιοχές όπου το Διαδίκτυο υψηλής ταχύτητας είναι περιορισμένο, σημειώνει η Scioscia.

  “Ο μεγαλύτερος περιορισμός στη μετάβαση στο σύννεφο εξακολουθεί να είναι η διαθεσιμότητα υψηλής ταχύτητας διαδικτύου σε μια τοποθεσία”, λέει η Scioscia. “Προφανώς στις μεγάλες πόλεις υπάρχει γρήγορο internet υψηλής ταχύτητας, αλλά καθώς διασχίζουμε τις Ηνωμένες Πολιτείες ή τη Βόρεια Αμερική, εξακολουθούν να υπάρχουν τοποθεσίες που δεν έχουν πραγματικά καλό και αξιόπιστο internet υψηλής ταχύτητας. Έτσι, αν δεν το έχετε, το σύννεφο δεν είναι πραγματικά επιλογή για εσάς. ”

  Ένας άλλος φόβος πολλών εταιρειών όσον αφορά τις λύσεις με βάση το σύννεφο είναι η προστασία των δεδομένων.

  “Μερικοί άνθρωποι δεν θέλουν να βάλουν τα πράγματα στο σύννεφο επειδή φοβούνται να μεταφέρουν τα δεδομένα τους στον ανοιχτό κόσμο”, σημειώνει η Scioscia. “Αλλά η ασφάλεια έχει εξελιχθεί πραγματικά στις περισσότερες λύσεις cloud, όπου οι εταιρείες σήμερα είναι πολύ πιο προστατευμένες από μια άποψη δεδομένων από ό, τι στο παρελθόν.”

  Επειδή είναι η βασική τους ικανότητα, οι πάροχοι ERP ( Enterprise resource planning ) του Cloud, όπως το Oracle + NetSuite, εξασφαλίζουν την κορυφαία προτεραιότητά τους στα συστήματα τους παρέχοντας ισχυρές, βιομηχανικές πιστοποιήσεις ασφάλειας δεδομένων όπως η συμμόρφωση με τα PCI DSS και SAS 70. Επιπλέον, οι πάροχοι λύσεων ακολουθούν άλλη αυστηρή ασφάλεια Διαδικασίες ανάκτησης και δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας που θα ήταν απαγορευτικές για το κόστος με λύσεις ERP ( Enterprise resource planning ) επιτόπου.

  Κάνε σήμερα εγγραφή στο newsletter του commerce.gr και ενημερώσου άμεσα για όλα τα νέα της αγοράς.

   Σε συνεργασία με το


   Ενημερώσου άμεσα και καθημερινά με όλα τα νέα της αγοράς, γρήγορα, με τα νέα που σε ενδιαφέρουν. Περισσότερα από 3000 μέλη μας ακολουθούν καθημερινά κάθε πρωί με το βασική ενημέρωση και ένα update το απόγευμα της ίδιας ημέρας. 

   ATProduct - Brands with personality